Η ΑΦΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΈΜΠΟΛΑ

hjkΟ Έμπολα είναι μια τρομακτική, απρόβλεπτη ασθένεια. Σχεδόν 5.000 Δυτικο-Αφρικανοί έχουν πεθάνει από την επιδημία με περισσότερους από 13.000 ανθρώπους να πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το πρόβλημα εξακολουθεί να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε. Δύο άλλες χώρες, η Νιγηρία και η Σενεγάλη, είχαν περιπτώσεις, όμως τώρα πλέον δεν έχουν κρούσμα Έμπολα. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είχε μια περίπτωση από ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού Έμπολα που όμως έχει τεθεί υπό έλεγχο. Υπήρξε ένα κρούσμα της νόσου στο Μάλι, όπου ο ασθενής πέθανε, αλλά μέχρι στιγμής όλα έχουν σταματήσει εκεί.

Παρά τα σαφή γεωγραφικά όρια στο ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα, πολλοί φαίνεται να βρίσκονται σε σύγχυση, και σε κάποιες περιπτώσεις να επικρατεί πανικός, ιδιαίτερα στην Αμερική.

Απογοητευμένος από αυτή την κατάσταση, ο Anthony England, ένας Βρετανός χημικός ο οποίος πήρε το διδακτορικό του από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα στην υποσαχάρια Αφρική, αποφάσισε να κάνει ένα χάρτη με τον οποίο θα ενημερώνει για το ποιες χώρες έχουν σήμερα κρούσματα Έμπολα και ποιες δεν έχουν.

Ο Englandεπίσης τονίζει: “Τελικά ο πλούσιος κόσμος θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει νόημα να εγκαταλείπει ένα μέρος του κόσμου που αγωνίζεται σε συνθήκες φτώχειας και με άθλιες υποδομές. Ίσως η επιδημία του Έμπολα τους το διδάξει αυτό.”

Ο Englandδημιούργησε το χάρτη και τον μοιράστηκε στο λογαριασμό του στο  Twitter, τον οποίο χρησιμοποιεί για να δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τον ιό. Ο χάρτης έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

washingtonpost.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ