ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Λάρισας του ΚΚΕ

κκεΠριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 31 Οκτώβρη 2014 τελέστηκαν τα εγκαίνια μιας ακόμη ιδιωτικής μονάδας υγείας στην περιοχή της Λάρισας. Σ ’αυτή μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, επιχειρηματικοί φορείς αλλά και η δημοτική αρχή με τον ίδιο τον Δήμαρχο κ. Καλογιάννη ,που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις  (ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛ., Αν κτλ.),  να κόβει την σχετική κορδέλα.

Αυτό το γεγονός αποτελεί ακόμη μια απόδειξη για το ρεσιτάλ υποκρισίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τις σχετικές του διακηρύξεις σε ότι αφορά το δικαίωμα του λαού στην υγεία – πρόνοια. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι όσα λένε είναι μόνο «παχιά λόγια» καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τις φοβερές ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία και την τραγική κατάσταση που  βρίσκεται το δημόσιο σύστημα της υγείας λόγω αυτής της πολιτικής της που εφαρμόζεται, υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Απλά λένε και «καμιά κουβέντα παραπάνω» για τα δικαιώματα του λαού, «καμιά αμετροέπεια» όπως ανερυθρίαστα ομολογούν, προκειμένου να χειραγωγήσουν τον λαό και να ευνουχίσουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις. Αλλά όταν έρχεται η ώρα της κρίσης αποδεικνύονται οι «καλύτεροι μαθητές» της κυρίαρχης πολιτικής της επιχειρηματικότητας, δίνοντας καθημερινά εξετάσεις γι΄αυτό.

Έτσι για πολλοστή φορά αποδεικνύεται στην πράξη, πως στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική της απελευθέρωσης – εμπορευματοποίησης σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η υγεία του λαού. Γι΄αυτό και η κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση είναι για το ποιο μείγμα διαχείρισης θα υπηρετήσει ποιο αποτελεσματικά αυτό τον στόχο. Γι, αυτό μιλούν για «υγιή επιχειρηματικότητα» απέναντι στην «κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα».

Και στην μια όμως και στην άλλη εκδοχή το αποτέλεσμα για τον λαό είναι η υγεία να αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα . Ταυτόχρονα για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στον χώρο της υγείας σημαίνει δουλειά με τσακισμένα δικαιώματα, μισθούς πείνας, εντατικοποίηση. Είναι λίγα μόνο από αυτά που ισχύουν και στις διάφορες ιδιωτικές κλινικές και στην περιοχή μας που η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ως «ευλογία» για τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη επιχείρηση που επανειλημμένως έχει καταγγελθεί για τις εργασιακές συνθήκες  που εφαρμόζει, για μειώσεις μισθών, τρομοκρατία, για απολύσεις συνδικαλιστών κα.

Στο πως αντιμετωπίζουν λαϊκά δικαιώματα όπως αυτό της υγείας, είναι χαρακτηριστικά αυτά που δηλώνει κι ο πρόεδρος τους πως όσα εξήγγειλαν κι υπόσχονται πχ στην Θεσσαλονίκη είναι μόνο για να «μην πεθαίνουν άνθρωποι στον δρόμο από την πείνα και τίποτε περισσότερο».

Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι συντονισμένη και η πολιτική «πτωχοκομείου» που εφαρμόζει και η νέα δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από δομές όπως το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο, που όχι μόνο δεν καλύπτουν τις οξυμένες ανάγκες του λαού, αλλά στην ουσία η πολιτική τους «βάζει πλάτη» για την συνολική εγκατάλειψη από πλευράς κεντρικού κράτους και στον τομέα της υγείας – πρόνοιας. Η στήριξη της ακολουθούμενης κυβερνητικής και Ευρωενωσιακής πολιτικής, που υποδηλώνεται και με την φυσική τους παρουσία σε τέτοιες εκδηλώσεις, αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» των μονοπωλίων – επιχειρηματιών, ώστε να καλύπτουν «τα κενά» που αφήνει το κράτος μέσα από τέτοιες «επενδύσεις».

Αποκαλύπτεται ο υπονομευτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα μιας και πρωτοκλασάτα στελέχη του είναι ταυτόχρονα και δημοτικοί σύμβουλοι και συνδικαλιστές σε δημόσια νοσοκομεία , όπου εμφανίζονται ως υπερεπαναστάτες του δημόσιο συστήματος υγείας και κατακεραυνώνουν στα λόγια μόνο(όπως αποδεικνύεται ) τους μεγαλοκλινικάρχες .Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμαρχός του κ. Καλογιάννης έσπευσαν να βάλουν σε κίνηση την επίσημη γραμμή που ο κ. Τσίπρας διατύπωσε ότι « το κράτος έχει συνέχεια» και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελεί εγγυητή σταθερότητας για το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας και τις αγορές.

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι λαός της πόλης δεν πρέπει να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις διακηρύξεις και όσα υπόσχονται κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη λύση για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων είναι η οργανωμένη πάλη του μέσα από τα σωματεία σε κάθε τόπο δουλειάς και τις Λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Μόνο η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας θα αποτελέσει το όχημα για την προσωρινή ανακούφιση του λαού, αλλά θα ανοίξει και το δρόμο της προοπτικής για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του.

Αυτός είναι ο δρόμος που καλούμε τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας να ακολουθήσουν, δείχνοντας  εμπιστοσύνη στη δύναμη της οργανωμένης πάλης, της μόνης που μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις και να φοβίσει πραγματικά τους εχθρούς του λαού με όποια «προβιά» και αν εμφανίζονται αυτοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ