ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ; (ΒΙΝΤΕΟ)

7C7Οι περισσότεροι είδαμε το βίντεο που έδειχνε μια γυναίκα να δέχεται …αδυσώπητη παρενόχληση στους δρόμους της Νέας Υόρκης από ανεγκέφαλους άνδρες. Θα το πιστεύατε αν σας λέγαμε ότι υπάρχει χώρα στον κόσμο, όπου μια όμορφη γυναίκα μπορεί να απολαύσει τη βόλτα της χωρίς να είναι υποχρεωμένη να ανέχεται τα κάθε λογής σχόλια και πειράγματα από διάφορους τύπους;

Κι όμως υπάρχει. Το ίδιο πείραμα με αυτό που έγινε στους δρόμους της Νέας Υόρκης (βίντεο), έγινε και στους δρόμους του Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.

Και το αποτέλεσμα; Δεν την παρενόχλησαν ούτε μια φορά!

Στο βίντεο (κάτω), η γυναίκα περνά μπροστά από εργοτάξια, καταστήματα, εστιατόρια και, ακόμα και, πάρκα. Παρά το γεγονός ότι έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν, μόνο δύο άνδρες της μίλησαν. Ένας τη ρώτησε για κάποια διεύθυνση, και αυτή του απάντησε, ενώ ο άλλος τη ρώτησε αν ήταν Ιταλίδα, της είπε ότι είναι όμορφη, και της ζήτησε συγνώμη που διέκοψε τη βόλτα της.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις, δύο διαφορετικές αστικές περιοχές και δύο διαφορετικές χώρες με ιδιαίτερα πολιτισμικά και κοινωνικά ήθη.

Αλλά γιατί μια γυναίκα στη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας μπορεί να περπατήσει σε ένα δρόμο χαλαρά, ενώ δεν μπορεί να γίνει το ίδιο στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αμερικής (και όχι μόνο);

Η αλήθεια βρίσκεται στην πολιτισμική διαφορά μεταξύ των χωρών, αλλά και των νομικών κανόνων στη Νέα Ζηλανδία που αφορούν την παρενόχληση στο δρόμο, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πολιτικοί αλλά και διάφοροι …ειδήμονες πιστεύουν ότι η παρενόχληση στο δρόμο, είναι «φιλοφρόνηση» και δεν δημιουργεί ένα περιβάλλον που κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται άβολα και ανασφαλείς.

BuzzFeed

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΗΠΑ

ΟΚΛΑΝΤ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ