ΓΕΝΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝεργαζόμενων ΕΚπαιδευτικών Κινήσεων νομού Λάρισας

synekΟι εκπαιδευτικοί  του ν. Λάρισας έστειλαν με τα χθεσινά αποτελέσματα σε ΠΥΣΔΕ,ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ , μήνυμα Ανατροπής και Ελπίδας  για το αύριο! Το «Μέτωπο Ανατροπής» το εμπιστεύτηκε  το 46% των συναδέλφων ,δίνοντας χαρακτηριστικά σαρωτικής Ανατροπής αλλά και Ελπίδας ταυτόχρονα στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας. Η εκλογή αιρετού από τις δυνάμεις της Αριστεράς  δημιουργεί νέα δεδομένα στο τοπικό ΠΥΣΔΕ. 

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν   επίσης ηχηρό «χαστούκι» στην  κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση της ΝΔ&ΠΑΣΟΚ  στην εκπαίδευση και την κοινωνία, με την ψήφο τους αποδυνάμωσαν  ακόμη περισσότερο  τα απομεινάρια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η ΔΑΚΕ  έχασε σημαντικές δυνάμεις ενώ η ΠΕΚ( πρώην ΠΑΣΚ) δύσκολα «θα αναστηθεί». Το ενωτικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο  του «Μετώπου Ανατροπή» που συγκρότησαν οι ΣΥΝΕΚ, οι Παρεμβάσεις και Ανένταχτοι  εκπαιδευτικοί  έπεισε με τον προγραμματικό του λόγο  την πλειοψηφία των συναδέλφων.  Χαιρετίζουμε  επίσης τους εκπαιδευτικούς που εμπιστεύτηκαν τα   ψηφοδέλτια  των ΣΥΝΕΚ   στο ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας  και στο ΚΥΣΔΕ.

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ Θεσσαλίας κατέκτησε την πρώτη θέση στο  ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας με άνοδο 45% περίπου των δυνάμεών της επανεκλέγοντας αιρετό στο Υ.Σ.

Σε τοπικό επίπεδο για το ΑΠΥΣΔΕ  η παράταξη  κατέγραψε άνοδο 65% σε σχέση με τις προηγούμενες  εκλογές  . Άνοδο κατέγραψε  τοπικά και για το ΚΥΣΔΕ. Σε αυτή την πορεία συμπορεύτηκαν και συμπαρατάχτηκαν  μαζί με την παράταξη  σημαντικές δυνάμεις ανένταχτων καθηγητών.

Θεωρούμε ως ιδιαίτερα  θετική εξέλιξη   για το συνδικαλιστικό κίνημα ότι  οι δυνάμεις που καταγράφονται στο χώρο της Εκπαιδευτικής Αριστεράς έχουν καταγράψει άνοδο στην εκλογή των αιρετών.

Πέρα όμως από τα όποια αποτελέσματα τα οποία προφανώς λαμβάνουμε υπόψη μας για τη συνδικαλιστική και πολιτική μας δράση, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής!!!

Τα  μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά μας  ως παράταξη θα ανταποκριθούμε από τη θέση που μας έταξε  ο κλάδος  με ευθύνη, πολιτική ωριμότητα ,αγωνιστικό και μαχητικό πνεύμα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ