ΔΟΠΑΕΛ,ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΤΟ «ΜΕΝΟΥ» ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε κύριο θέμα συζήτησης την περίφημη υπόθεση ΔΟΠΑΕΛ με τις ύποπτες αποδείξεις αλλά και την κλήση του δημάρχου στην Εισαγγελία με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως κ. Γκοτζαμάνη συνεδρίασε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας.

«Θα κινηθούμε με ορκωτό λογιστή προκειμένου να εξετάσουμε το εύρος της υπόθεσης που ούτως ή άλλως έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης», ανακοίνωσε στο σώμα ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, απόφαση με την οποία συντάχθηκαν όλες οι παρατάξεις, ενώ τη διαφωνία του σχετικά με τις μεθόδους που ακολούθησε η δημοτική αρχή εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος κ. Κ.Τζανακούλης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η παράταξή του «… θα παρέχει κάθε βοήθεια».

Νωρίτερα ο δήμαρχος Λαρισαίων ενημέρωσε για νέα έρευνα που γίνεται με εντολή Γκοτζαμάνη και έχει ανατεθεί σε πταισματοδίκη , αφορά δε 100 συμβάσεις συγκεκριμένων ανθρώπων και στόχο έχει «… τις απολύσεις και όχι τον έλεγχο για τυχόν πλαστά πιστοποιητικά!».

«Βάλθηκαν να ξεκληρίσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το δήμο Λάρισας και το λέω με πλήρη επίγνωση» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Καλογιάννη, ο οποίος ενημέρωσε ότι ο δήμος θα απαντήσει  την Τετάρτη με υπόμνημα στον  αρμόδιο δικαστικό λειτουργό που ερευνά την υπόθεση .Παράλληλα δε, θα υπάρξει και προσφυγή στο άρθρο 152 κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να φτάσει  και στο ΣτΕ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτο πλαίσιο της συνεδρίασης υπήρξε παρέμβαση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένας Καραλαριώτου σχετικά με τους απλήρωτους καθηγητές και τη λειτουργία των εργαστηρίων της Πινακοθήκης καθώς και παρέμβαση του επικεφαλής της «Λαϊκής  Συσπείρωσης» κ. Γ. Λαμπρούλη σχετικά με τη συζήτηση για την ανεργία και το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών που έθεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

«Πρόθεσή μας είναι να λυθεί το ζήτημα που δεν δημιουργήθηκε καν από εμάς, ωστόσο δεν μπορώ να εγγυηθώ για το πότε θα πληρωθούν», ήταν η απάντηση του δημάρχου, ο οποίος ξεκαθάρισε πάντως ότι δημιουργούνται ήδη τα τμήματα στην Πινακοθήκη ενώ σύντομα θα προκηρυχθούν και οι ανάλογες θέσεις.

Για το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών ο κ. Καλογιάννης δεσμεύτηκε πως οι σχετικές αλλαγές θα καταγραφούν στον προϋπολογισμό ,αφού στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που θα εφαρμόσει.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ