ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

fΕπίσκεψη πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης στο Δημαρχείο Φαρσάλων, για να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν το δήμο και την υφιστάμενη κατάσταση προκειμένου να συζητηθούν προτάσεις και να δοθούν λύσεις. Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής, ο συντονιστής της οργάνωσης και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρσενόπουλος, τα μέλη Γιώργος Βαϊτσόπουλος και Κώστας Δρόσος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία», Βαγγέλης Τσικαρδώνης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας, τονίζοντας την ανάγκη πρόσληψης τουλάχιστον δύο οδηγών ασθενοφόρου ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα 24ωρης μεταφοράς των ασθενών και να σταματήσει η εξυπηρέτησή τους μέσω ιδιόκτητων οχημάτων. Αναφέρθηκε ακόμα στα μεγάλα τοπικά προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του δήμου, το υδροδοτικό πρόβλημα της περιοχής, την επικινδυνότητα του οδικού δικτύου και την κατασκευή και ολοκλήρωση αξιόπιστων δρόμων.

Συζητήθηκε επίσης,  η λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου, η αναγκαιότητα των οποίων τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, ιδιαίτερα στις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος. Στόχος είναι η παραχώρηση και η αξιοποίηση κτιρίου στο δήμο ώστε να στεγαστούν άστεγοι, να φιλοξενηθεί κοινωνικό παντοπωλείο και να πραγματοποιείται δωρεάν διανομή τροφίμων.

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους εργαζόμενους του δήμου, μόνιμους και προσωρινά απασχολούμενους, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους απασχολούν. Οι εργαζόμενοι υποστήριξαν ότι παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν καταφέρνουν και ανταπεξέρχονται στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω έλλειψης κονδυλιών.

Από την πλευρά του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη αποψίλωση των υπηρεσιών του Δήμου, στη μεταφορά υπηρεσιών στα πλαίσια μείωσης του κόστους και στην απομάκρυνσή τους από την περιοχή, με αποτέλεσμα  να αναγκάζονται οι δημότες να εξυπηρετούνται από τη Λάρισα ή μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, χωρίς όλοι να είναι σε θέση να κάνουν χρήση του συστήματος.

Τόνισε την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και απαλλαγής από το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί μέσω του «Καλλικράτη» για να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση το θεσμικό της ρόλο και την αυτονομία της, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο εντός και εκτός βουλής το δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια υγεία, την προστασία των εργαζομένων και το όφελος των δημοτών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ