ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

δασκαλοςΔιαβάζοντας το παρακάτω κείμενο που είναι αναρτημένο σε σελίδα δημόσιου γυμνασίου εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς ο συντάκτης αυτού του κειμένου είναι ακόμη διευθυντής σχολείου που καλείται σήμερα να απαντήσει στις ευαισθησίες και στις απαιτήσεις των μαθητών και το κυριότερο να διαπαιδαγωγήσει τη νέα γενιά εμφυσώντας δημοκρατικά ιδεώδη, αλληλεγγύη και αγωνιστικότητα.

Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες μετά λύπης μου, σας γνωστοποιώ ότι σήμερα το βράδυ και περί ώρας 21.00 μ.μ έγινε απόπειρα κατάληψης του σχολείου (Δημόσια Υπηρεσία) από μαθητές του σχολείου μας.

Εκλήθη η Αστυνομία (Άμεσος Δράση + Ομάδα Δίας), ελήφθησαν φωτογραφίες από τις εξώπορτες του σχολείου μας, στις οποίες είχαν τοποθετηθεί διάφορα υλικά για να δυσχεραίνουν την πρόσβαση των υπόλοιπων μαθητών στο σχολείο τους,  τη Δευτέρα 3/11/2014 και κατεγράφη το συμβάν στο ημερολόγιο των κληθέντων περιπολικών τις Αμέσου Δράσεως.

Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια (κατάληψη) που στρέφεται κατά των υπόλοιπων μαθητών που σέβονται και εκτιμούν το σχολείο τους, θα χτυπηθεί αμείλικτα.

Στην Αστυνομία εδόθησαν περίπου 10 ονόματα μαθητών, που συμμετείχαν σε αυτή την κίνηση. Τα ονόματα αυτών των μαθητών εδόθησαν από άλλους συνεργούς μαθητές οι οποίοι θέλησαν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους από τις περαιτέρω συνέπειες που περιμένουν τους οιονεί καταληψίες.

Οι λόγοι για τους οποίους προέβησαν σε αυτή την ενέργεια είναι 1. Ότι δεν έχουμε κυλικείο και 2. Υγιεινή.

Κυλικείο δεν έχουμε γιατί ο προηγούμενος ενοικιαστής, μου παρέδωσε την παραίτησή του το καλοκαίρι γιατί είχε μπει μέσα και χρωστάει στο Δήμο γύρω στα 8.000 έως 10.000 Ευρώ και αυτό γιατί δεν αγόραζαν οι μαθητές από το κυλικείο Είναι οι ίδιοι μαθητές που κάνουν κατάληψη γιατί δεν έχουμε κυλικείο, βέβαια ο πραγματικός λόγος είναι ότι αυτοί οι 10-15 μαθητές δεν θέλουν να κάνουν μάθημα, γιατί είναι τουρίστες στο σχολείο.

Περισσότερα αύριο στο σχολείο. Εννοείται ότι οι μαθητές αυτοί είναι παρελθόν για το σχολείο, δεν αξίζουν να λέγονται μαθητές του. Στο επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις και ενέργειες για την απομάκρυνσή τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ