ΓΙΑΤΙ ΤΟ VISIONAIRE ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

585Το Visionaire κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του, “Spring”, το 1991 -στο βιβλιοπωλείο Rizzoli στη Νέα Υόρκη- για $10 μόνο, και γρήγορα από ένα  παραδοσιακό περιοδικό ανάδειξης της τέχνης, της μόδας και του σχεδίου, έγινε το ίδιο κομμάτι τέχνης, και ένα από τα πιο ακριβά “περιοδικά”.

Το 1992, αν αγόραζες την 5η έκδοση με τίτλο  Edition 5, ” TheFuture,”, θα έπαιρνες ένα τεύχος τυπωμένο σε Plexiglas (το τελευταίο πουλήθηκε στο eBay για $ 900). Το 1997, στο Τεύχος 23, «TheEmperor’s New Clothes,” η μόδα και τα ρούχα αφέθηκαν στην άκρη για μια συλλογή από υπερμεγέθη γυμνά πορτρέτα.

Αλλά όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή. Το τεύχος 53, ” Sound”, του 2007, ήταν ένα φορητό πικάπ βινυλίου και συνοδευόταν από πέντε δίσκους 12-ιντσών με 120 πρωτότυπα κομμάτια ενός λεπτού, που δημιουργήθηκαν από καλλιτέχνες σαν τον DavidBowieκαι την KarenO.

Ορισμένα τεύχη πουλήθηκαν  για $ 250, ενώ το “Larger Than Life» τεύχος, που ήταν 2 μέτρα ψηλό, κόστιζε $ 1.500.

Η 64η έκδοση, που κυκλοφόρησε αυτό το φθινόπωρο για 325 δολάρια, με τον απλό  τίτλο “Art” – ο καλλιτέχνης John Baldessari ήταν ο κύριος συνεργάτης, και εξερεύνησε την καλλιτεχνική δυνατότητα των selfies.

vanityfair.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ