ΕΚΛ: Η ΘΕΨΥΠΑ ΑΠΟΛΎΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ανακοίνωση καταγγελία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

εκλΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλλει την Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας-Περίθαλψης-Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ), η οποία από τις αρχές του 2014 έκανε 12 απολύσεις εργαζόμενων από τις δομές της, ενώ παράλληλα εντατικοποιεί την δουλειά αυτών που εργάζονται, δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού με συχνές απειλές και βρίσιμο των εργαζομένων.

Επίσης καταγγέλει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι, σε ένα ευαίσθητο χώρο όπως η ΘΕΨΥΠΑ, είναι ανεμβολίαστοι με κίνδυνο να κολλήσουν διάφορα νοσήματα. Παλιότερα είχε εμφανιστεί κρούσμα φυματίωσης σε ασθενή σε δομή γειτονικού νομού.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ζητά την ανάκληση των απολύσεων, την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και της Διεύθυνσης Υγιεινής, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Καλεί τους εργαζόμενους, να μην αποδέχονται αυτή την κατάσταση, να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Σωματείο των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και συλλογικά να αντισταθούν απέναντι στις απολύσεις και τα προβλήματα στο χώρο δουλειάς, που δημιουργεί η διεύθυνση της εταιρείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ