Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

ΔΑΣΤη διακήρυξή της ενόψει των εκλογών στο σύλλογο εφοριακών υπαλλήλων του νομού Λάρισας και στην ΠΟΕ ΔΟΥ δημοσιοποιεί σήμερα η Δ.Α.Σ  εφοριακών Λάρισας, το ψηφοδέλτιο της οποίας στηρίζει το ΠΑΜΕ. Στη διακήρυξη αναφέρονται τα εξής:

Στις εκλογές στις  11 Νοέμβρη εκλέγουμε  νέο Δ,Σ, και αντιπροσώπους  για το 14ο Συνέδριο της ομοσπονδίας μας ΠΟΕ-ΔΟΥ,

Πρόκειται για σημαντικές αρχαιρεσίες.

Δεν αρκεί να αγανακτείς με τηνκυβέρνηση, την αντιλαϊκή πολιτική όπως και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψηφούν στα όργανα του κινήματος.

Η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση των αγωνιστικών δυνάμεων, η ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και ολομέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης είναι επιτακτική ανάγκη.

Το τι κίνημα, τι αγώνες, έχουμε ανάγκη σήμερα, ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους εμποδίσει, να τους σταματήσει, να ανατρέψει αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα, είναι κατά τη γνώμη μας το φλέγον ζήτημα και ταυτόχρονα το βασικό  κριτήριο ψήφου.

Η επίθεση Κυβέρνησης, τραπεζιτών, βιομηχάνων και Ε.Ε. δυναμώνει.Σχεδιάζουν νέο μισθολόγιο, με εξίσωση των μισθών του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, . θεσμοθετούν ως βασική σύνταξη 360 ευρώ. Εντατικοποιούν της εργασία με αύξηση του ωραρίου (9ωρο).Καταργούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Συγχωνεύτηκαν  213 ΔΟΥ, ιδιωτικοποιήθηκαν υπηρεσίες-φιλέτα των εφορειών και δόθηκαν σε τράπεζες, και εισπρακτικές εταιρείες..Τα νέα οργανογράμματα, η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και εργαζομένων έχουν να κάνουν με την προώθηση του «κοινού ευρωπαϊκού μοντέλου δημόσιας διοίκησης».

Τα μέτρα αυτά δεν είναι αποσπασματικά ούτε προέρχονται μόνο από τα Μνημόνια. Είναι προαποφασισμένα εδώ και χρόνια, εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είτε έχουν είτε δεν έχουν μνημόνια,.

Όλες αυτές οι αλλαγές και οι ανατροπές που προωθούνται στις ΔΟΥ, εντάσσονται στις γενικότερες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στη δημόσια διοίκηση, στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός κράτους πιο αυταρχικού, πιο εχθρικού απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους και το λαϊκό κίνημα.

Ένα κράτος της φοροληστείας με ΕΝΦΙΆ και χαράτσια, πραγματική κόλαση για το λαό, ένα κράτος αληθινός φορολογικός παράδεισος για το μεγάλο κεφάλαιο

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στη ΠΟΕ – ΔΟΥ  και του σωματείου μας όπου οι  παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ)  κατεβαίνουν στις επερχόμενες εκλογές  σε κοινό ψηφοδέλτιο,  βρίσκονται στην ίδια όχθη, υπηρετούν την ίδια στρατηγική. Και το  λέμε αυτό γιατί: Από κοινού  ΔΑΚΕ –    ΠΑΣΚΕ –Α.Π. τώρα Δ.Ε.Κ.Αστήριξαν τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις,  είναι υπέρ μιας «καλής αξιολόγησης» στο Δημόσιο.  Πρότειναν τη σύσταση των Επαγγελματικών Ταμείων στους Εφοριακούς

Αρνούνται το αίτημα να αυξηθεί η φορολογία στο 45% της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, να απαλλαγεί από κάθε φορολογία η πρώτη κατοικία, να υπάρχει αφορολόγητο όριο στις 20 χιλιάδες ευρώ κ.λ.π. Καλλιεργούν την αντίληψη ότι για τα δεινά των εργαζομένων φταίνε μεμονωμένα πρόσωπα και τα μνημόνια  και όχι κυρίαρχες πολιτικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα.

Να γιατί μπροστά σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση, το λαϊκό κίνημα βρέθηκε αφοπλισμένο, απροετοίμαστο, ανέτοιμο να αντιδράσει!

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός με όποιο όνομα και αν εμφανίζονται,  όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη στις κυβερνητικές πολιτικές. Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι μέρος του προβλήματος, πρέπει να απαλλαγούμε από αυτέςαπό αυτές .

Η λύση στα προβλήματά μας δε βρίσκεται σε ένα κίνημα που θα στηρίζει τη μία ή την άλλη κυβέρνηση, που θα στηρίζει μια τάχα καλύτερη διαχείριση – διαπραγμάτευση, με νέο κούρεμα και διαγραφή μέρους του χρέους, εντός της Ε.Ε., με Μνημόνια διαρκείας και κάτω από την εξουσία των μονοπωλίων λύση που προτείνουν οι δυνάμεις του  ΣΥΡΙΖΑ

Τέτοια λύση που να ικανοποιεί και το λαό και τα μονοπώλια δεν υπάρχει. Είναι απάτη!

Υπάρχει λύση και φιλολαϊκή διέξοδος!

Βρίσκεται στην ανασύνταξη του κινήματος, στη χειραφέτηση από τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, Βρίσκεται στην ισχυροποίηση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., στους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την απαλλαγή από την εξουσία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των μονοπωλίων, σε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας πρέπει να απαλλαγούμε ακριβώς απ’ αυτό: από τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Μόνο αν το κίνημα βάζει στο επίκεντρο της πάλης τα μονοπώλια και την ανατροπή της εξουσίας τους μπορούμε να σημαδέψουμε τον πραγματικό ένοχο, να έχουν οι αγώνες μας προοπτική.

Τέτοιο κίνημα υπάρχει!

Είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι τα σωματεία, τα συνδικάτα, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Είναι το κίνημα που καθημερινά παλεύει να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, ώστε όλοι μαζί να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, ν’ ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά. Το απέδειξε το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα  δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων  που κάλεσε το ΠΑΜΕ και διοργάνωσαν 1000 και πάνω μαζικοί φορείς. Αυτή είναι η γραμμή πάλης του Π.Α.ΜΕ. κι αυτό είναι το κίνημα που έχουμε ανάγκη σήμερα! Μόνο το Π.Α.ΜΕ. έχει αυτό τον προσανατολισμό, αυτή τη γραμμή πάλης. Πάνω σ’ αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ   Ισχυροποίησε τις δυνάμεις του ΠΆΜΕ. Ψήφισε Δ.Α.Σ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ