ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΩΝ LATIN  ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

λατινΜαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά, αλλά και  latin χορών μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγαλύτεροι στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, που λειτουργούν σε κάθε συνοικία, με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Παιδείας Νεολαίας και Αθλητισμού.

Ειδικότερα τα μαθήματα μουσικοκινητικής αγωγής απευθύνονται κυρίως σε παιδιά από ηλικία τριών χρόνων.

Με την παιδαγωγική μέθοδο “Dalcroze” στόχος μας είναι η ανάπτυξη του Ρυθμού μέσα από την κίνηση και η τόνωση του μυϊκού συστήματος. Επίσης καλλιεργείται η εκφραστικότητα, η δημιουργικότητα και η ομαδικότητα με τις διασκεδαστικές ασκήσεις και τους αυτοσχεδιασμούς. Στην πορεία ο αυτοσχεδιασμός γίνεται μια ιστορία, ένα τραγούδι, ή κάποιο μουσικό όργανο και όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σε μία τέτοια διαδικασία πρέπει ταυτόχρονα με την κίνηση να τραγουδούν, να μιλούν ή να παίζουν κάποιο μουσικό παιχνίδι. Άμεσα όλες αυτές οι τεχνικές, βοηθάνε στην ανάπτυξη των αισθήσεων, όπως η ακοή, και στην ανάπτυξη της μουσικής μνήμης.

Τέλος η μουσικοκινητική αγωγή προετοιμάζει τα παιδιά για την ομαλή ένταξή τους στις τάξεις, δημιουργώντας υπεύθυνες, ευέλικτες και ζωηρές προσωπικότητες.

LATIN

Μια από τις επτά καλές τέχνες που χρησιμοποιεί ως μέσο έκφρασης το ανθρώπινο σώμα είναι ο ΧΟΡΟΣ. Τεκμηριωμένα από επιστήμονες, είναι η καλύτερη άσκηση του σώματος και η πιο διασκεδαστική μορφή γυμναστικής. Η ενασχόληση όλων μας με το χορό, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα και ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο σύγχρονος  τρόπος ζωής  δημιουργεί καταστάσεις stress και τα απομακρύνει από τη φυσική και πνευματική άσκηση.

Οι χοροί που προτείνουμε είναι σε Latin ρυθμούς! Οι Latin χοροί χορεύονται συνήθως σε ζευγάρια, είναι σε γρήγορο ρυθμό, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στη σωστή ρυθμική έκφραση και τέλος συνδυάζουν ρυθμό, ελευθερία έκφρασης και πάθος. Η Rumba, το Mambo, το Cha Cha Cha και η Samba αποτελούν τον κορμό των Latin χορών. Η Salsa και η Bachata, αν και δεν ανήκει στους βασικούς χορούς, συμπεριλαμβανoνται στο πρόγραμμα. Μετά τα πρώτα 1-2 μαθήματα θα γνωρίζετε τα βασικά βήματα όλων των Latin χορών, ενώ στα 3-4 θα μπορείτε να αναγνωρίζετε κάθε ρυθμό.Χορό μπορεί να ξεκινήσει ο καθένας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες ή ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση!

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα: 2410 235260 , 2410 579915 Πνευματικό κέντρο Χατζηγιάννειο –Ρούσβελτ 59.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ