ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ Δ. ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

κτηνοτροφοιΣυνέλευση για τους βοσκότοπους στον Τύρναβο

Ερωτήσεις προς τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ, Δημήτρη  Μελά, με την ευκαιρία της παρουσία του στην ημερίδα ενημέρωσης για την ΚΑΠ το Σάββατο στην Λάρισα, απευθύνουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας.

Οι ερωτήσεις που απευθύνουν είναι:

1. Α)Πότε πάρθηκαν   από ποιους και μετά από ποιες διαδικασίες οι αποφάσεις για τον χαρακτηρισμό των βοσκοτόπων σε σχέση με τον ορισμό Δάσους-Βοσκότοπου.

Β)Υπάρχει ελπίδα να διορθωθούν οι αποφάσεις αυτές που αποτελούν έγκλημα για την κτηνοτροφία στην Ελλάδα;

Γ) ToYπουργείο σας ανέθεσε και σας  εμπιστεύτηκε εδώ και αρκετό καιρό τις διαπραγματεύσεις που αφορούν την αναθεώρηση της ΚΑΠ κατά συνέπεια έχετε αναλάβει την εξέλιξη της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα.

Ποια θα είναι η τύχη του ορεινού κτηνοτρόφου όπου σήμερα παίρνει περίπου 40+ ευρώ το αιγοπρόβατο μετά από την αναθεώρηση πόσο θα εισπράττει;

Δ) Πόσα εκατομμύρια εκτάρια έχουμε αυτή την χρονική στιγμή διαθέσιμα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων; Και πόσα υπολογίζετε ότι θα προστεθούν από το σύστημα;

2. Πόσα Εκατομμύρια αιγοπρόβατα και βοοειδή είναι αυτή την στιγμή δηλωμένα; Και αν υπάρχει η βούληση από το κράτος να προστεθούν και άλλες κατηγορίες ζώων.

3. Ποια τύχη θα έχουν με την αναθεώρηση τα εν σταβλισμένα ζώα;

4. Πόσα στρέμματα χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί 1 ζωική μονάδα;

5. Ποιος είναι ο ορισμός του νέου αγρότη κάτω των 40 ετών;

6. Ποιος είναι ο ορισμός; Και τι εννοείται όταν αναφέρεστε στις θηλάζουσες αγελάδες έως 8 ετών.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας  καλεί σε  Γενική συνέλευση την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου, όλους τους συναδέλφους κτηνοτρόφους από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας  για να συζητηθούν και να παρθούν αποφάσεις :

Για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και την διεκδίκηση εισαγωγής φαρμάκων για εμβολιασμό, τις  εξελίξεις που είχαμε λόγω των κακών πληρωμών στην εξισωτική  από τραγικές και ανεύθυνες αποφάσεις των υπευθύνων στο θέμα των βοσκοτόπων.

Συνάδερφοι κτηνοτρόφοι,

Επιβάλετε να δώσετε το παρόν σε αυτή την γενική συνέλευση, διότι τα περιθώρια έχουν τελειώσει! Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για την επιβίωσή μας με όποιο κόστος.

Καλούνται ακόμη και όλοι οι πολιτικοί άρχοντες της Περιοχής μας να παραστούν σ αυτή την γενική συνέλευση  όπου θα παρθούν αποφάσεις για την κτηνοτροφία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ