Η Κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΔΗΜΟςΛΑΡΙΣΑςΜε απόφασή της, που στην ουσία θέτει υπό αμφισβήτηση το αυτοδιοίκητο των δήμων, η γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς, ακύρωσε την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων περί μη αποστολής στο υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης των δικαιολογητικών για τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου βάσει του Π.Δ. Παυλόπουλου.

Η απόφαση αυτή της Αποκεντρωμένης όπως είναι φυσικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας Ντ. Διαμάντος μίλησε για αδιανόητη απόφαση που ακυρώνει μια πολιτική απόφαση η οποία πάρθηκε καθ’ όλα νόμιμα από ένα ανεξάρτητο πολιτικό όργανο όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, ενώ θα πρέπει να αναμένουμε εντός των επομένων ημερών την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής με όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της για την ακύρωση της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Πάντως δεν λείπουν και εκείνοι στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας που σημειώνουν ότι είναι κάτι παραπάνω από απαράδεκτο διορισμένα και πολλές φορές χωρίς αξιοκρατικό τρόπο στελέχη της δημόσιας διοίκησης να ακυρώνουν νόμιμες πολιτικές αποφάσεις αιρετών που έχουν μάλιστα την πρόσφατη νομιμοποίηση του εκλογικού σώματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ