ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

φροντιστΑνακοίνωση με την οποία καλεί τη δημοτική αρχή του δήμου Κιλελέρ, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο στο δήμο Κιλελέρ, εξέδωσε η παράταξη “Πάμε Κόντρα”. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

“Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης « ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ » του Δήμου Κιλελέρ, πριν ένα μήνα περίπου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και έθεσε το θέμα του κοινωνικού φροντιστηρίου με ολοκληρωμένη πρόταση (χώρους και εθελοντές εκπαιδευτικούς), για μαθητές που αδυνατούν να παρακολουθήσουν φροντιστήρια. Θεωρούμε  ότι η έλλειψη αυτής  της δυνατότητας  για πολλές οικογένειες λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης , είναι σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα και ο Δήμος με τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης μπορεί και πρέπει να στηρίξει – όπως συμβαίνει και σ΄ άλλους Δήμους  – δράσεις συνεισφοράς  όπως σε αυτή της παιδείας.

Στη συνάντηση, η δημοτική αρχή διατύπωσε τη παραδοχή για την ύπαρξη του σοβαρού προβλήματος.  Εξέφρασε επιφυλάξεις για τις δυσκολίες του εγχειρήματος  και ότι   δεν προτίθεται να αντιπαρατεθεί με τα ιδιωτικά φροντιστήρια, αλλά  για τη τελική λήψη απόφασης θα συνεργαστεί με την  ΕΛΜΕ . Η θέση μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία και η πρότασή μας για τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου με πρωτοβουλία του Δήμου αφορά κυρίως  τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που δοκιμάζεται και μαθητές που δεν έχουν πλέον καμία δυνατότητα να πληρώσουν ιδιώτες φροντιστές.

Επειδή μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία ευαισθητοποίηση στη πρότασή μας,   ούτε κάποια κίνηση του Δήμου για συνάντηση με την ΕΛΜΕ,  καλούμε άμεσα τη  Δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο προσωπικά,  να πάρουν θέση”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ