ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ

πασοκΜια απίστευτη σπαζοκεφαλιά γίνεται το νέο κόμμα που ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού καταργείται η ονομασία ΠΑΣΟΚ και γίνεται συνιστώσα της νέας Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά η Χαριλάου Τρικούπη δεν το παραδέχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοκρατική Παράταξη θα έχει δικά της σύμβολα, δικά της γραφεία και νέα στελέχη. Ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα είναι σταθερός στο νέο σήμα, όπως στην περίπτωση της «Ελιάς».

Οι συνεδριάσεις της Δημοκρατικής Παράταξης προσωρινά θα γίνονται στα γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ και όχι μόνο στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Τα νέα μέλη της Δημοκρατικής Παράταξης θα προκύψουν από τις νέες οργανωτικές δομές (τομείς πολιτικής, συνδικαλιστικού, οργανώσεις, νομαρχιακές επιτροπές) σε όλη την Ελλάδα που προωθούν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ.

Το σχέδιο για το νέο κόμμα εξελίσσεται με στόχο τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό μετέχουν στελέχη που προσήλθαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Αθηναϊδα. Μεγάλη σημασία δίνει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στους νυν αλλά και στους πρώην βουλευτές που ήταν παρόντες στο δείπνο που παρέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Περιοδείες Βενιζέλου

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει περιοδείες σε Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Πελοπόννησο, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα και στελέχη που με τη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης θα οργώσουν όλη τη χώρα, χωρισμένοι σε κλιμάκια ανά νομό και περιφέρεια, και θα διοργανώσουν ανοικτές πολιτικές συγκεντρώσεις στις οποίες θα μιλήσουν και «πράσινοι» υπουργοί και βουλευτές.

Παράλληλα οργανώνεται μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης στην Αθήνα με όλα τα στελέχη που προέρχονται από τον αυτοδιοικητικό χώρο. Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι των τελευταίων ετών που εκλέχθηκαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ ή με κόμματα προοδευτικού προσήμου που το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά είχε συνεργασία μαζί τους που θα συγκεντρωθούν για να τους μιλήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία σαράντα υποεπιτροπών με στελέχη που θα ασχοληθούν με τις πολιτικές θέσεις για κάθε τομέα πολιτικής ξεχωριστά: Οικονομία, υγεία, τουρισμός, κοινωνική πολιτική, ενέργεια, περιβάλλον, κοινωνικά δικαιώματα, ανεργία, απασχόληση κ.οκ.

Πόλεμος με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν παραδέχεται δημόσια ότι καταργείται η ονομασία ΠΑΣΟΚ, η οποία μετατρέπεται σε απλή συνιστώσα της νέας Δημοκρατικής Παράταξης. Κι αυτό γιατί έχει ξεσπάσει πόλεμος με τους «παπανδρεϊκούς» βουλευτές και στελέχη τα οποία αντιδρούν στην αλλαγή ονομασίας και έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα στο προσεχές συνέδριο, αίτημα το οποίο έχει απορριφθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

iefimerida.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com