ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. – ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ

ΕΒΡΟΣΣυναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στην Ελληνική Αστυνομία και κυρίως στους συνοριοφύλακες, καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Kontranews.gr, ακτιβιστές από τη Γερμανία, ταξιδεύουν μέσω Βουλγαρίας με προορισμό τον φράχτη του Έβρού, με σκοπό να τον…. γκρεμίσουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι 100  περίπου Γερμανοί ακτιβιστές, πιθανόν να διανυκτερεύσουν στη Βουλγαρία και να συνεχίσουν αύριο το ταξίδι τους, ενώ υπάρχουν μικρές πιθανότητες να συνεχίσουν σήμερα.

Καλά πληροφορημένες πηγές μας ενημέρωσαν πως στον Έβρο καταφτάνουν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ από Θεσσαλονίκη και μία από Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ ενημέρωσε την Αστυνομία ότι περίπου 100 Γερμανοί θέλουν να πάνε στον Έβρο και να γκρεμίσουν τον φράκτη.

Οι ακτιβιστές έχουν φτάσει ήδη στη Βουλγαρία και υπάρχουν εντολές να μην περάσουν τα σύνορα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις βουλγαρικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kontranews.gr, θα τους γίνει έλεγχος για εργαλεία που φέρνουν μαζί τους για να ρίξουν το φράκτη.

Συνεχώς ενημερώνεται και η Frontex.

Κάτια Νιάκαρη

kontranews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com