ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ 32ο ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΦΕΛΙΞ ΚΑΝΤΙ

STJΟ Κενυάτης Φελίξ Κάντι ήταν ο νικητής στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος κάλυψε την απόσταση της διαδρομής σε 2 ώρες 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και διαδρομής.

Ο Κάντι με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής Μαραθωνίου με χρόνο 2 ώρες, 10 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Τον Κάντι ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Ράιμοντ Μπετ (έχει νικήσει δύο φορές τον Μαραθώνιο 2010-2012) και Τσομπέι.

Μεταξύ των γυναικών η Ναόμι Μάγιο τερμάτισε πρώτη με χρόνο 2 ώρες, 41 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα και ακολούθησε η Νάνσι Ρότιχ με χρόνο 2 ώρες, 41 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Και οι δύο είναι από την Κένυα.

Ο πρώτος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο σε 2 ώρες, 25 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, είναι ο Χριστόφορος Μερούσης από τον Βροντάδο Χίου, ο οποίος τερματίζει για 2η συνεχή χρονιά πρώτος μεταξύ των Ελλήνων.

Μεταξύ των Ελληνίδων Μαραθωνοδρόμων πρώτη τερμάτισε η Σοφία Ρήγα σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Η 26χρονη αθλήτρια είναι από την Πάτρα.

Ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα σε 2 ώρες, 47 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα από τη Ζάκυνθο.

kathimerini.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ