ΟΙ  ΑΙΡΕΤΟΙ ΜΑΣ  ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ  ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ

Ανακοίνωση του «Mετώπου Ανατροπής (Αγωνιστική Παρέμβαση-Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις-Ανένταχτοι Καθηγητές) για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια

μετωποΟι εκπαιδευτικοί  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ν.Λάρισας έστειλαν με την ψήφο τους μήνυμα Ανατροπής και Ελπίδας  για το αύριο! Το «Μέτωπο Ανατροπής» στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας το εμπιστεύτηκε  το 46% των συναδέλφων, δίνοντας χαρακτηριστικά σαρωτικής Νίκης. Η εκλογή αιρετού από το Μέτωπο Ανατροπής  δημιουργεί νέα δεδομένα στο τοπικό ΠΥΣΔΕ.

Στέλνει  ηχηρό  μήνυμα αντίθεσης στην  πολιτική της  τρόικας (ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ) που εφαρμόζει η κυβέρνηση  (ΝΔ&ΠΑΣΟΚ). Οι εκπαιδευτικοί  με την ψήφο τους αποδυνάμωσαν  ακόμη περισσότερο  τα απομεινάρια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η ΔΑΚΕ  έχασε σημαντικές δυνάμεις ενώ η ΠΕΚ( πρώην ΠΑΣΚ) υπέστη καθίζηση. Το ενωτικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο του Μετώπου έπεισε με τον προγραμματικό  λόγο  που  εκφράστηκε  στα  δώδεκα  σημεία  της  συμφωνίας  όλων  όσων  συμμετέχουν στο  εγχείρημα.

Εξέλεξε  τακτικό  μέλος  του ΠΥΣΔΕ  για την πρώτη χρονιά  τον Ρεμπάπη  Παναγιώτη (ΣΥΝΕΚ)  και  αναπληρωματικό τον Κοντελέ  Δημήτρη  (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) με  συμφωνία  εναλλαγής  το  επόμενο  έτος  στα  πλαίσια  της  ανακλητότητας.  Δεσμευόμαστε  οι  αιρετοί μας  να λειτουργήσουν  στο ΠΥΣΔΕ με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, υπερασπιζόμενοι το δίκιο κάθε συναδέλφου. Θα είναι  το « μάτι» του κλάδου, ελέγχοντας, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας κάθε πελατειακή πρακτική, κάθε αυθαιρεσία, κάθε αντισυναδελφική, αυταρχική και άδικη ενέργεια της Διοίκησης. Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να κινηθούν στο ΠΥΣΔΕ  με γνώμονα τις θέσεις και τις επιλογές των συλλογικών οργάνων του κλάδου.Σαν εκπρόσωποι του Μετώπου Ανατροπής στο ΠΥΣΔΕ , σεβόμενοι  όλους τους συναδέλφους ,θα λογοδοτούν στις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ  πιστοί στις αρχές  του δημοκρατικού ελέγχου και της ανακλητότητας.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι και για τη Δημόσια Εκπαίδευση αρκετά δύσκολοι. Οφείλουμε να αγωνιστούμε  για την επιβίωσή μας , για την αξιοπρέπειά μας , για την οικογένειά μας και τα παιδιά μας, για ένα καλύτερο Δημόσιο σχολείο, για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ