ΤΟ HARVARD ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ

547Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι το Πανεπιστήμιο του Harvard, φωτογράφιζε με κρυφές κάμερες τα αμφιθέατρα και τους φοιτητές, εν αγνοία τους, προκειμένου να μετρήσει τα ποσοστά παρακολούθησης των παραδόσεων.  

Όπως αποκαλύφθηκε στο σάιτ της εφημερίδας του Πανεπιστημίου, οι κάμερες λειτούργησαν από την Άνοιξη του 2013, και φωτογράφιζαν 10 αμφιθέατρα χωρίς να έχουν ενημερώσει προηγουμένως κανέναν από τους 2000 φοιτητές του πανεπιστημίου. Οι κάμερες ανέλυαν στη συνέχεια τις φωτογραφίες για να διαπιστωθεί το ποσοστό των εδράνων που έμεναν κενά κατά τη διάρκεια των παραδόσεων και οι υπέυθυνοι υποστηρίζουν ότι οι φωτογραφίες διαγράφονταν αμέσως μετά τη μέτρηση.   

“Θέλαμε να διαπιστώσουμε εάν συλλέγοντας έγκυρα αποδεικτικά στοιχεία για την προσέλευση των φοιτητών μπορούσαμε να εξάγουμε συμπεράσματα για τις παραδόσεις μας. Δεν ελέγχαμε ούτε πρόσωπα, ούτε την ποιότητα των καθηγητών μας”, ανέφερε εκπρόσωπος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Harvard που διεξήγαγε το πείραμα.  

Αυτή η άνευ προηγουμένου παραβίαση της ιδιωτικότητας, βρίσκεται ήδη κάτω από το μικροσκόπιο των αμερικανικών ακαδημαϊκών αρχών, και όπως αναφέρει το Engadget, αναμένεται να δημιουργήσει ένα case study που θα αποτρέψει την εμφάνιση παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

www.lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ