Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στους ΟΤΑ

φυλακεςΠριν από μερικές εβδομάδες η δημοτική αρχή Λάρισας  διοργάνωσε σύσκεψη φορέων για να εκφραστεί η συμπαράσταση στους σχολικούς φύλακες που τελείωνε η διαθεσιμότητά τους. Σήμερα επικαλούμενη την «νομιμότητα» και το «γράμμα του νόμου» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να  κινήσει  τις διαδικασίες για να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στην ανεργία. Η στάση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του για άλλη μια φορά ήταν αποκαλυπτική.

Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Λαρισαίων (Πέμπτη 6-11-2014) μπήκε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η άσκηση ή μη έφεσης από πλευράς Δήμου κατά της απόφαση 432/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, που αφορούσε ασφαλιστικά μέτρα που πέτυχαν και κέρδισαν οι 41 σχολικοί φύλακες που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα για να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται απρόσκοπτα.

Σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία  και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων – πλην Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε – που εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή {κ. Καραλαριώτου (ΝΔ), Τζανακούλης (ΝΔ), Νασιώκας (Ανεξ. ΠΑΣΟΚ)}, ψήφισαν υπέρ της άσκησης έφεσης, εναντίον της πρωτόδικης θετικής απόφασης του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους !!!

Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ’ αυτή την αντεργατική πολιτική και στην πράξη αποδεικνύεται πιστός εφαρμοστής της.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.

Γύρνα την πλάτη σε συνδικαλιστικές ηγεσίες και δημοτικές αρχές  που κάνουν τώρα ότι ξαφνιάστηκαν, που δηλώνουν ότι δεν ήξεραν…Είναι όλοι αυτοί που συμφώνησαν με τον «Καλλικράτη»  που συμφώνησαν με την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση» δηλαδή στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Απέναντι σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική, που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου,   πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα να δεις ποιος σε κρατάει όμηρο και σε χρησιμοποιεί σαν εκλογική πελατεία. Να μπεις μπροστά και να οργανώσεις τον αγώνα. Κανένας δεν θα σου χαρίσει τη δουλειά σου, κανένας δεν θα σε γλιτώσει από τα βάσανά σου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ