ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση της προέδρου του ΟΚΠ Δήμου Τυρνάβου Φ. Μπίλιου – Λαγκιόλη

φανηΤις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται μια αδικαιολόγητη αναστάτωση στον Δήμο του Τυρνάβου , σχετικά με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής , αφού μέλη δημοτικών παρατάξεων της  μειοψηφίας σκόπιμα  φρόντισαν να διαδώσουν ανυπόστατες και ψευδείς φήμες, σχετικά με την αντιμισθία της Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα στη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής που πραγματοποιήθηκε στις 16 – 10 – 2014 , μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της καταβολής εξόδων παράστασης (αντιμισθία) στην Πρόεδρο του Οργανισμού.

Η καταβολή εξόδων παράστασης είναι νόμιμο δικαίωμα της Προέδρου , κατοχυρωμένο από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και ισχύει σύμφωνα με σχετική απόφαση.

Η Πρόεδρος με τα έξοδα παράστασης στοχεύει αποκλειστικά και μόνοστο να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου  και να ανακουφίσει μια μεγάλη μερίδα δημοτών οι οποίοι έχουν ανάγκη την τακτική ενίσχυσή τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο υπολειτουργούσε.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού με γνώμονα αυτό μονάχα ,εισηγήθηκε την καταβολή των εξόδων παράστασης .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού κατά πλειοψηφία ενέκρινε την εισήγηση σχετικά με την καταβολή των εξόδων παράστασης που νόμιμα δικαιούται η Πρόεδρος , αφού πρώτα μελέτησε τον προϋπολογισμό και έκρινε πως αυτός δεν επιβαρύνεται ούτε στο ελάχιστο.

Δεν ψήφισαν την εισήγηση  μέλη δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας , γεννώντας ερωτηματικά για τις γνώσεις που τελικά διαθέτουν σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του Δήμου.

ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής ,χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία ότι δεν εγκρίνει την καταβολή των εξόδων παράστασης που είναι μέσα στον προϋπολογισμό , δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό.

ΑΝΤΙΦΑΣΗ

Ο προϋπολογισμός μέσα δε συμπεριλαμβάνει  την καταβολή εξόδων παράστασηςκαι όπως αναφέρθηκε και παραπάνω , ήταν ο ίδιος προϋπολογισμός, όπως είχε διαμορφωθεί , από τη δική του παράταξη και πρώην δημοτική αρχή.

ΘΕΣΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΜΑΛΑΚΟΥ

Ο πρώην δήμαρχος κύριος Μαλάκος σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε δημόσια πως έπρεπε μονάχα να χρησιμοποιηθεί ο κωδικός του Κοινωνικού Παντοπωλείου που υπάρχει μέσα στον προϋπολογισμό του ΟργανισμούΚοινωνικής Πολιτικής και να μην ενεργοποιηθεί η  αντιμισθία της Προέδρου του Οργανισμού.

ΑΝΤΙΦΑΣΗ

Κωδικός του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν υπάρχει και δεν υπήρχε ποτέ στον προϋπολογισμό του Οργανισμού.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά πόσο γνωρίζει το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργίατων νομικών προσώπων;

Ο δημοτικός σύμβουλος που δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό δεν τον διάβασε ή δεν έδωσε τη δέουσα σημασία στις λεπτομέρειες του περιεχομένου ;

Πώς είναι δυνατό να λαμβάνονται τόσο επιπόλαια αποφάσεις για τόσο σημαντικά ζητήματα;

Μήπως όλη αυτή η λασπολογία που στηρίζεται στην άγνοια αποσκοπεί μονάχα στη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων και στην παραπλάνηση των πολιτών;

Κρατώντας αυτή τη στάση ορισμένοι , μήπως τελικά  δε γνωρίζουν την ουσιαστική σημασία του όρου Κοινωνική Πολιτική και προσπαθούν να παρεμποδίσουν το ανθρωπιστικό έργο το οποίο στοχεύει να προσφέρει η τωρινή δημοτική αρχή ;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ