Η ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΛΙΠΑΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ … ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ «ΠΕΦΤΕΙ»

k99Πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη δίαιτα που προωθεί την αύξηση της κατανάλωσης λίπους και επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μπορεί να αντιστρέψει την παχυσαρκία και το διαβήτη.

Ο νοτιοαφρικανός επιστήμονας των σπορ, καθηγητής Tim Noakes, λέει ότι υπάρχει μηδενική θρεπτική αξία στην κατανάλωση υδατανθράκων και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να επιμένουν σε μια διατροφή γεμάτη λιπαρά.

Οι ισχυρισμοί του αποτελούν μέρος μιας έρευνας για το κανάλι ABC, που θα μεταδοθεί την Πέμπτη και στην οποία πολλοί την υποστηρίζουν, όπως ο διάσημος σεφ Pete Evans και ο αστέρας του κρίκετ, ShaneWatson.

«Αυτό που κάνει αυτή η δίαιτα είναι ότι επειδή είναι πλούσια σε λίπος και πρωτεΐνη … μειώνει την πείνα σας και αυτό είναι το κλειδί σε όλη αυτή τη διαδικασία, διότι, αν μπορείτε να μειώσετε την πείνα σας, μειώνεται και η κατανάλωση θερμίδων σας,» είπε ο καθηγητής Noakes.

«Αν ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα μπορείτε να αντιστρέψετε την παχυσαρκία και το διαβήτη τύπου δύο.»

Ο ίδιος πιστεύει ότι η αύξηση της κατανάλωσης των υδατανθράκων έχει συμβάλει στην παχυσαρκία, επειδή διεγείρουν τις ορμόνες της ινσουλίνη, η οποία αυξάνει τις αποθήκες λίπους του σώματος.

Ο Αυστραλός παίκτης του κρίκετ Shane Watson είπε ότι φοβόταν το λίπος και ότι πάντα τον συμβούλευαν να ακολουθεί μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά επειδή είναι αθλητής. «Έμενα μακριά από το βούτυρο, το τυρί, τους ξηρούς καρπούς, το αβοκάντο – όλα τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά αλλά και σε ενέργεια. Αλλά στο τέλος, ήμουν πάντα πεινασμένος, επειδή έκοβα όλο το λίπος από τη διατροφή μου και φορτωνόμουν με υδατάνθρακες». Ξεκίνησετηδίαιταχαμηλώνυδατανθράκωνκαιαμέσωςέχασεβάρος.

Η Melanie McGrice του Συλλόγου Διαιτολόγων της Αυστραλίας προειδοποιεί να μην ακολουθεί κάποιος τη δίαιτα αυτή χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

«Δεν πιστεύω ότι όποιος έχει διαβήτη θα πρέπει να ξεκινά μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες. Όσοι έχουν κάποια ιατρική πάθηση, όπως διαβήτη, πραγματικά θα πρέπει να συμβουλεύονται ένα διαπιστευμένο διαιτολόγο για προσωπικά προσαρμοσμένες συμβουλές.»

Περισσότερα: dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ