Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η Δ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Απάντηση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου στην πρόσκληση του προέδρου της Δ.Κ. Τυρνάβου για εθελοντική  συμβολή στην καθαριότητα και περιποίηση της πόλης.

εθελοντεςΕκφράζουμε την αντίθεσή μας στον «εθελοντισμό» που διοργανώνετε, που εκπορεύεται ουσιαστικά από κρατικούς μηχανισμούς και την ΕΕ με όχημα  τις πρόθυμες  δημοτικές αρχές.   Επειδή έχει ως στόχο την υποκατάσταση της κρατικής κοινωνικής πολιτικής και  αποσκοπεί στη μετάθεση των ευθυνών και των βαρών από το κράτος στους πολίτες, αρνούμαστε να γίνουμε το δωρεάν εργατικό δυναμικό στην υπηρεσία της τοπικής διοίκησης,

την στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο των Ο.Τ.Α απειλούνται με απόλυση η δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας, την στιγμή που χιλιάδες αγρότες ξεκληρίζονται η παλεύουν για την επιβίωσή τους.

Είναι εξοργιστικό εν τέλει η δήθεν «αριστερή» και «κοινωνικά ευαίσθητη» δημοτική αρχή να εκμεταλλεύεται την αγνή πράξη της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, για να αθωώσει τις αρνητικές συνέπειες των πολιτικών επιλογών της.

Η καθαριότητα και οι άλλες υπηρεσίες οφείλουν να παρέχονται δωρεάν, γιατί οι λαϊκές οικογένειες τις έχουν πληρώσει πολλαπλά με τη φορολογία και τα χαράτσια, τόσο στο κράτος όσο και στο δήμο. Η δημοτική πλειοψηφία να βγει στο δρόμο της διεκδίκησης χρηματοδότησης απ’ το κράτος και να συμπαραταχθεί με τους φτωχούς αγρότες και τις άλλες λαϊκές οικογένειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ