ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

IMG_2779Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π. Ε. Λάρισας, διοργανώνει την 2η διήμερη πανδημοτική Γιορτή Ελιάς, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία  Γόννων. Η γιορτή  έχει σκοπό την ανάδειξη και προβολή τόσο της περιοχής όσο και των  προϊόντων της Ελιάς και του Λαδιού, με σκοπό να  ωφελήσει την οικονομία της περιοχής και να αποτελέσει κοινό τόπο συνάντησης ελαιοπαραγωγών, αγροτών, εμπόρων, τυποποιητών και επιστημόνων από την ευρύτερη περιοχή του νομού.

Η διήμερη γιορτή θα περιλαμβάνει επιμορφωτική ημερίδα για τους αγρότες-ελαιοπαραγωγούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Γόννων, εκθεσιακά περίπτερα  προϊόντων ελιάς-λαδιού και άλλων που έχουν σχέση με το προϊόν από τοπικούς παραγωγούς, τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου, πολιτιστικές εκδηλώσεις κ.ά.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε ειδικά διαμορφωμένο – στεγασμένο – χώρο στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας δίπλα από την Δημοτική Πινακοθήκη.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο : 15 Νοεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα – 1η μέρα γιορτής με εισηγήσεις για την ελιά και το λάδι και συζήτηση πάνω στα θέματα που θα αναπτυχθούν.

Α) Dr Κουρέτας Δημήτρης, Καθηγητής Βιολογίας του  Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Πρόεδρος Συμβουλίου Καινοτομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, με θέμα : «Παρεμβάσεις και χρηματοδοτικές ευκαιρίες του τομέα Ελαιολάδου από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020»

Β) Τσαντίλας Χρήστος, Γεωπόνος Εδαφολόγος –  Διευθυντής του Ινστιτούτου Χαρτογράφησης Εδαφών ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»,  με θέμα : «Διαχείριση Ελαιώνα»

Γ) Μιχαηλίδης Δημήτρης, Δημοσιογράφος, με θέμα : «Οι κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στην αγροτική ανάπτυξη – ΜΟΔΟΥΣΑ».

Δ) Πολύμερος Γεώργιος, Πρόεδρος Ο.Π. Πουρναρίου, με θέμα : «Εμπειρίες από τη λειτουργία της Ο.Π. Ελιάς στο Πουρνάρι».

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Δημήτρης Γουγουλιάς.

Κυριακή : 16 Νοεμβρίου  – 2ημέρα γιορτής

11:00 π.μ. : Έναρξη εκδήλωσης.

11:05 π.μ. : Χαιρετισμός Δημάρχου.

11:15 π.μ. : Χαιρετισμοί επισήμων.

11:20 π.μ. : Ομιλία για την Ελιά και το λάδι από Γεωπόνο της Αγροτικής Ανάπτυξης.

11:40 π.μ. : Πολιτιστικό δρώμενο και χορευτικά από τα παιδιά του Μ. Ε. Σ. Γόννων.

12:00 π.μ. : Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

12:30 μ.μ. : Πέρας εκδήλωσης

Στο χώρο της εκδήλωσης, το διήμερο Σάββατο και Κυριακή θα λειτουργούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς,  τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες με θέματα από την ελιά και το λάδι.

Το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό το διήμερο της γιορτής.

Επίσης το διήμερο στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης θα προβάλλονται φωτογραφίες του Δημήτρη Γουγουλιά με θέμα την ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com