ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 7, 29 ΕΚ. € ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ SPRIDER STORES

Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και των 600 εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα 

SPRIDER-LOGOΟι απολυμένοι της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores στην Ελλάδα και της εταιρίας κατασκευής κοσμημάτων Andersen Ireland Limited στην Ιρλανδία, θα λάβουν ευρωπαϊκή βοήθεια ύψους 8,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσουν να βρουν μία νέα θέση εργασίας. Οι δύο αιτήσεις για ενισχύσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής εγκρίθηκαν σήμερα από το ΕΚ (έχουν ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών).

Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), όταν η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores, χτυπημένη από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, απέλυσε 761 εργαζομένους σε Κεντρική Μακεδονία και Αττική. Οι λιανικές πωλήσεις επλήγησαν από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραστική μείωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τα 7,29 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης από το ΕΤΠ θα δοθούν για την κατάρτιση των 761 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το ΕΚ ενέκρινε την ελληνική αίτηση με 573 ψήφους υπέρ, 75 κατά και 15 αποχές.

Για τα Σ/Μ Λάρισα

Η θετική εξέλιξη για τους πρώην εργαζόμενους των Sprider Stores, δείχνει αναμφισβήτητα το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση για τους 600 εργαζόμενους στα Σ/Μ Λάρισα, που μένουν απλήρωτοι ή είναι σε επίσχεση εργασίας αφού η επιχείρηση παραμένει κλειστή εδώ και μήνες. Πεδίο δόξας λαμπρό για τους ντόπιους βουλευτές οι οποίοι σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους θα πρέπει να φέρουν το θέμα στη Βουλή ώστε να υποβληθεί ανάλογο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση στα κοινοτικά όργανα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ