Η ΔΕΗ, Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ, ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ…

τυρναβος1Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου, αφού δεν έλειψαν οι κόντρες, οι αιχμές, οι βολές, αλλά και οι διαφοροποιήσεις. Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε ήταν το επικείμενο λουκέτο στο τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ στον Τύρναβο, με τις παρατάξεις να συμφωνούν για την ανάγκη αντίδρασης.

Μάλιστα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης ζήτησε δυναμικές κινητοποιήσεις για να εμποδιστεί ΔΕΗ να υλοποιήσει τα σχέδιά της. Φυσικά και σε αυτό το θέμα δεν έλειψαν και οι αιχμές για το ποιος και πόσο αγωνίστηκε παλαιότερα για να μη φύγει το υποπρακτορείο της ΔΕΗ, από τον Τύρναβο.

ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Με αφορμή το θέμα της εκρίζωσης χιλιάδων στρεμμάτων αμπελιών στον Τύρναβο ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης κατηγόρησε ευθέως τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο ως κύριο υπεύθυνο για την εκρίζωση, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σχετική ομιλία του στη βουλή. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα πρέπει ο δήμαρχος να αναζητά μαζί με τον κ. Χαρακόπουλο λύσεις στο πρόβλημα, δίνοντάς του άφεση αμαρτιών. Απαντώντας ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι με τον κ Χαρακόπουλο δεν συζήτησε ποτέ το θέμα της εκρίζωσης, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή κάνει αγώνα μαζί μον περιφερειάρχη για να εμποδιστούν οι εκριζώσεις.

Η ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Η άρνηση της προέδρου του δ.σ. να αλλάξει την ημερομηνία της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, λόγω της παρουσίας της κ. Αλ. Παπαρήγα χθες στη Λάρισα, σε εκδήλωση του ΚΚΕ, θίχθηκε στη συνεδρίαση από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να γίνει είτε μια μέρα νωρίτερα είτε μια μέρα αργότερα η συνεδρίαση ώστε να μπορέσουν να παραστούν στην εκδήλωση.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Επίθεση στον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γ. Μπανταβάνη, για την ανακοίνωση που εξέδωσε και η οποία εμπεριείχε απειλές για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε όσους δεν προσέλθουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους εξαπέλυσε ο Στ. Ροντούλης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες αυτές τις απειλές, σε μια εποχή μάλιστα που η κρίση μαστίζει την κοινωνία. Στο θέμα παρενέβη ο δήμαρχος που τόνισε ότι η ανακοίνωση ήταν ένα υπηρεσιακό έγγραφο, διαβεβαιώνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν θα φερθεί με αναλγησία σε κανέναν δημότη.

ΠΕΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Η αρνητική απάντηση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου στο κάλεσμα του προέδρου της Δ.Κ. Τυρνάβου για την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων συζητήθηκε στο συμβούλιο, με τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά τον κ. Ροντούλη να υποστηρίζουν ότι δεν είναι θεμιτό σήμερα να υποκαθίστανται οι κρατικές δομές από τον εθελοντισμό. Απάντηση σε αυτές τις ενστάσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος Χ. Τσιόπας υπεραμυνόμενος των εθελοντικών δράσεων και των προσπαθειών που κάνει η δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Το λόγο πήρε και ο δήμαρχος για να θυμίσει στους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι με εθελοντική δράση κυρίως της ΚΝΕ έγιναν στον Τύρναβο πάρκα και πλατείες όταν δήμαρχος ήταν ο κ. Κουγιώνης.

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ

Εξηγήσεις για την ενέργεια στελέχους της προηγούμενης δημοτικής αρχής να πάρει συναλλαγματική από οφειλέτη αρδευτή ζήτησε ο Στ. Ροντούλης, με τον δήμαρχο να παραδέχεται την ενέργεια αλλά να σημειώνει ότι το θέμα θα συζητηθεί στο συμβούλιο μόλις κάνει τη σχετική αίτηση ο οφειλέτης αρδευτής.

ΤΟ ΡΗΓΜΑ

Φωτιές άναψε στη χθεσινή συνεδρίαση η συζήτηση του θέματος της κατασκευής από ιδιωτική εταιρεία υδροηλεκτρικού σταθμού στη Ροδιά το οποίο από λάθος βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη, αφού το συμβούλιο δεν έχει λόγο στο αν θα γίνει ή όχι η επένδυση.

Αυτός ο λάθος χειρισμός αλλά και η συζήτηση που έγινε για το θέμα οδήγησαν τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γ. Γκαμπέτα να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης που τάχθηκαν υπέρ της επένδυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επένδυσης από τους ιδιώτες τάχθηκε ο πρώην δήμαρχος Ν. Μαλάκος που έκανε λόγο για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ο κ. Ροντούλης που επίσης εξέφρασε αμφιβολίες για το τί θα προσφέρει στο δήμο η εν λόγω επένδυση, ενώ ο κ. Στ. Χατζηκράχτης επανέλαβε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση τάσσεται από αρχής κατά των ιδιωτικών επενδύσεων και στον τομέα της ενέργειας και ως εκ τούτου διαφωνεί με την πραγματοποίηση και του συγκεκριμένου έργου στη Ροδιά. Οι παραπάνω επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εξέφρασαν φόβους και για την άρδευση των καλλιεργειών της περιοχής αν γίνει το έργο.

Αντίθετα υπέρ της επένδυσης τάχθηκε η κ. Ψύρρα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπέρ της επένδυσης είχε ταχθεί και το δημοτικό συμβούλιο του τότε δήμου Αμπελώνα όταν κλήθηκε να αποφασίσει υπέρ του θέματος.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαφοροποίηση Γκαμπέτα ο δήμαρχος τόνισε ότι στην παράταξη κυριαρχεί η πολυφωνία και ο πλουραλισμός και ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα θέμα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ