ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

politexneio sinantisiΤο περίγραμμα των τριήμερων επετειακών εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διαμορφώθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Λαρισαίων, το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για το περίγραμμα των εκδηλώσεων, που θα έχουν ως κεντρικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Ο αγώνας συνεχίζεται»,  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, τη Κυριακή και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα, στην Κεντρική πλατεία της πόλης.  

Ειδικότερα από το Σάββατο στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας θα υπάρχουν στημένα ταμπλό με φωτογραφικό υλικό, ενώ θα οι ίδιοι χώροι θα είναι διαθέσιμοι για την ποικιλόμορφη έκφραση συλλογικοτήτων σπουδαστών – φοιτητών και μαθητών. Επίσης στο χώρο της πλατείας θα υπάρχει η δυνατότητα εικαστικής έκφρασης με θέμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την ευθύνη των εικαστικών.

Την Κυριακή, η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στη μουσική, όπου στην εξέδρα της πλατείας θα έχουν στηθεί ηχητικές εγκαταστάσεις, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαθητικά συγκροτήματα, μεμονωμένοι καλλιτέχνες κ.α.

(Για δήλωση συμμετοχών και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 6947 571099)

Τη Δευτέρα οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με συναυλία  Λαρισαίων μουσικών με τα τραγούδια του Πολυτεχνείου που θα αρχίσει στις 6 μ.μ. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και η κεντρική ομιλία και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Σε ότι αφορά  στις συμμετοχές σημειώνεται ότι στις εκδηλώσεις έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν ή συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Δήμου  η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Λάρισας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας,  το ΓΕΩΤΕΕ, του Γεωπονικού Συλλόγου ο Σύλλογος Φίλων Εθνικής Αντίστασης , σπουδαστικές παρατάξεις καθώς επίσης και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Επίσης την Τετάρτη και για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του δημοτικού συμβούλου της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Θάνου Αδαμόπουλου με εκπροσώπους κομματικών οργανώσεων και φοιτητές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ