Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΖΗΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΣ

χρυσοβελώνηΕπιστολή με την οποία καταγγέλλει τη διαδικασία της ψηφοφορίας των δύο τροπολογιών της Παρασκευής, έστειλε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στον Πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρεται στην απουσία της Ζέττας Μακρή, η οποία άσκησε το δικαίωμα της επιστολική ψήφου, υποστηρίζοντας ότι απουσίαζε για προσωπικούς λόγους και δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής.

Συνεπώς, η ονομαστική ψηφοφορία θα πρέπει να ακυρωθεί. Στην επιστολή της αναφέρει:

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Θέλω με την παρούσα να σας αναφέρω ένα σοβαρότατο περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι κατά την διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για δυο τροπολογίες που αφορούσαν, όπως γνωρίζετε, νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο νομοσχέδιο αυτό ορίσθηκα Ειδική Αγορήτρια εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Πριν την ανάγνωση του κατάλογου (βλ. σελ. 62 πρακτικών Ολομελείας) ο προεδρεύων κ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το Σώμα πως «έχουν έρθει στο Προεδρείο τηλεομοιοτυπίες-φαξ συναδέλφων, σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής». Στη συνέχεια διευκρίνισε πως «Οι ψήφοι αυτές θα ανακοινωθούν και θα συνυπολογιστούν στην καταμέτρηση, η οποία θα ακολουθήσει».

Αναζητώντας στα πρακτικά τις παραπάνω επιστολές διαπίστωσα ότι μεταξύ αυτών καταχωρίστηκε και η συνημμένη επιστολή της συναδέλφου κ. Ζέττας Μακρή, η οποία απευθυνόμενη προς εσάς ισχυρίστηκε πως «Ευρισκόμενη σε αποστολή της Βουλής στο Εξωτερικό (Κύπρος)» ασκεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου σύμφωνα με το άρθρο 70Α του ΚτΒ υπερψηφίζοντας τις 2 υπουργικές τροπολογίες.

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω πως σύμφωνα με χθεσινό δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου της ίδιας της κ. Ζ. Μακρή, αυτή όντως βρέθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου, προσκεκλημένη σε φιλανθρωπική εκδήλωση με θέμα την «εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε Ελλάδα & Κύπρο».

Φαίνεται ότι η κ. Μακρή συμμετείχε στην εν λόγω φιλανθρωπική εκδήλωση ανταποκρινόμενη σε προσωπική πρόσκληση των διοργανωτών και μετέφερε τις προσωπικές της απόψεις επί του θέματος χωρίς να εκπροσωπεί επισήμως την Βουλή.

Επειδή από τα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου δεν προκύπτει ότι η κ. Ζ. Μακρή εκπροσώπησε την Βουλή στη συγκεκριμένη εκδήλωση, σας παρακαλώ να μου χορηγήσετε τα εξής έγγραφα που δεν βρήκα στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια»:

1. τυχόν πρόσκληση που έλαβε η Βουλή των Ελλήνων για να εκπροσωπηθεί στην παραπάνω εκδήλωση

2. αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους σας–ορισμό της κ. Μακρή ως εκπροσώπου της Βουλής

3. παραστατικά -όπως κατατέθηκαν στις υπηρεσίες της Βουλής- απ’όπου να αποδεικνύεται η διάρκεια της επίσκεψης της κ. Μακρή στην Κύπρο, κατά την οποία η ίδια ισχυρίζεται ότι εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων.

Είναι περιττό να σας υπενθυμίσω πως σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν υφίστανται η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία φέρεται να προσμετρήθηκε η ψήφος της κ. Μακρή, καθίσταται αυτομάτως άκυρη και θα πρέπει να επαναληφθεί άμεσα. Για το σκοπό αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμευόμαστε να προβούμε σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες.

Είναι επίσης αυτονόητο πως η Βουλή οφείλει να αναζητήσει χωρίς χρονοτριβή τυχόν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν.

Είμαι βέβαιη ότι και εσείς θα συμφωνήσετε πως ο,τιδήποτε άλλο θα θέσει την Βουλή τελείως εκτός του Συνταγματικού πλαισίου λειτουργίας της”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com