ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

ktinotrofoi 1Γενική συνέλευση των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου. Παρουσία προέδρων κτηνοτροφικών συλλόγων, αντιπροσώπων, αλλά και πολλών κτηνοτρόφων από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας συζητήθηκαν και πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1.Ομόφωνη απόφαση να ζητήσουμε άμεσα την εισαγωγή του εμβολίου του καταρροϊκού πυρετού με αίτημά μας προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας το ΥΑΑΤ & Ε.Ο.Φ.

2.Άμεση  πληρωμή όλων των ορεινών κτηνοτρόφων που παρουσιάζουν σύμφωνα με τα συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ πρόβλημα με τα βοσκοτόπια σύμφωνα με τις περσινές πληρωμές. Και οριστική τακτοποίηση των βοσκοτόπων.

3.Ομόφωνη απόφαση για την συμμετοχή της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 25 Νοεμβρίου στην Αθήνα .Τηλ. Επικοινωνίας με το γραφείο τις επόμενες μέρες 241-0-282447

4.Ενημέρωση όλων των κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας να κάνουν εκλογές μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη έτσι ώστε η Ομοσπονδία να μπορέσει να προχωρήσει το πρώτο Δεκαήμερο του Γενάρη σε εκλογές όπου μπορούν να συμμετέχουν και φυσικά πρόσωπα.

ktinotrofoi 2Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώσης ο Αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Αλ. Χατζηκρανιώτης  και ο καθηγητής κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Χριστοδουλόπουλος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Η ομοσπονδία συνέταξε επιστολή που απέστειλε στον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνουμε για την ομόφωνη απόφαση η οποία πάρθηκε χθες Πέμπτη 13-11-2014 στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων και κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας  όπου συμμετείχε πλήθος κτηνοτροφικών συλλόγων, Πρόεδρων, αντιπροσώπων, αλλά και πολλών κτηνοτρόφων από όλες τις περιοχές τις Θεσσαλίας και αφορούσε το θέμα του καταρροϊκού πυρετού.

Η απόφαση έχει ως εξής:

Απαιτούμε άμεσα να γίνει εισαγωγή του εμβολίου του καταρροϊκού πυρετού με ορότυπο 4 διότι μετά από πληροφορίες και επισημάνσεις κτηνιάτρων δεν υπάρχει μέχρι στιγμής μετάλλαξη του ιού. Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό εκτός της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Πιστεύουμε πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος γιατί κάποιοι δεν αντιμετώπισαν  αν και εμείς σαν Ομοσπονδία έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολλούς μήνες με την δέουσα σοβαρότητα το πρόβλημα που ονομάζεται καταρροϊκός πυρετός αφήνοντας εντυπώσεις ότι υπήρχε σκοπιμότητα στο όλο θέμα.

Η κτηνοτροφία βρίσκεται σε κατάσταση αφανισμού! Έστω και αυτή τη στιγμή και κάτω από τις όποιες συνθήκες αντιμετωπίζουμε εμείς οι κτηνοτρόφοι απαιτούμε να προβείτε στις όποιες απαραίτητες ενέργειες απαιτούνται για την εισαγωγή του εμβολίου.

Ακόμη σας αναφέρουμε πως είμαστε αποφασισμένοι αν η πολιτεία συνεχίσει να λέει ότι ο λόγος που δεν το έπραξε μέχρι σήμερα είναι γιατί αδυνατεί οικονομικά να βοηθήσει , αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι το κόστος του εμβολίου, διότι η απειλή να εξαφανιστούμε από την παραγωγή είναι πλέον ορατή.

Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειες σας προς το αρμόδιο Υπουργείο και τον Ε.Ο.Φ έτσι ώστε να δοθεί τέλος στην αγωνία μας.

Το χρονικό περιθώριο που έχουμε είναι ελάχιστο, οπότε ζητούμε την ευαισθητοποίηση όλων για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κύριε Περιφερειάρχη, ζητούμε να μπείτε μπροστά σ αυτό τον αγώνα μας για να δώσετε λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε  εμείς οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αλλά και οι κτηνοτρόφοι  όλης της χώρας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ