Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ζ. ΜΑΚΡΗ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Η ΒΟΥΛΗ

Η απάντηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝΕΛ στη βουλευτή της ΝΔ για την επιστολική ψήφο

χρυσοβελωνηΕνώ διανύουμε την 2η μέρα μετά την δημοσιοποίηση σχετικής επιστολής μου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Ζ. Μακρή σπάει την σιωπή της. Έστω και καθυστερημένα λοιπόν, έρχεται να προβάλει κάποιες δικολαβίστικες δικαιολογίες για να καλύψει τον εαυτό της και τη Ν.Δ για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση.

Γίνεται δε εύκολα αντιληπτό γιατί η Ζ. Μακρή προσπαθεί να μετατρέψει το μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα σε προσωπική αντιπαράθεση. Αντιπαρερχόμενοι λοιπόν το προκλητικό ύφος και το χαμηλό πολιτικό ήθος της απάντησης της Ζ. Μακρή, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε ευθέως τη βουλευτή της Ν.Δ να δώσει η ίδια σήμερα στη δημοσιότητα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, την «απόφαση» (!) που υπέγραψε εδώ και μέρες ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, βάσει της οποίας έγινε η «επίσημη αποστολή» της στη Κύπρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος κωλυσιεργίας, ιδιαίτερα τη στιγμή που η Ζ. Μακρή εμπλέκεται σε μια τόσο σοβαρή πολιτική και νομική υπόθεση.

Εν αναμονή της δημοσιοποίησης της «απόφασης αποστολής» της, επισημαίνω πως:

Η εμπλεκόμενη συνάδελφος παραδέχεται ότι έλαβε προσωπική και όχι υπηρεσιακή πρόσκληση –μέσω της Βουλής- για μια κοινωνική εκδήλωση στην Κύπρο. Η ομολογία αυτή της Ζ. Μακρή επιβεβαιώνει την ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ καθιστώντας οποιονδήποτε περαιτέρω σχολιασμό περιττό.

Η εμπλοκή του κ. Μπούρα (βουλευτή της ΝΔ και όχι στελέχους της Βουλής) προκειμένου να «νομιμοποιήσει» το δήθεν επίσημο της «αποστολής εκ μέρους του κοινοβουλίου» της Ζ. Μακρή στη Κύπρο, μόνο ως αστειότητα μπορεί να εκληφθεί. Καλό είναι η εμπλεκόμενη συνάδελφος να μην εμπλέκει και άλλους βουλευτές, οι οποίοι άλλωστε τηρούν αιδήμονα σιωπή για το προσωπικό της ταξίδι…

Τέλος, καλό θα ήταν η Ζ. Μακρή να μας ενημερώσει για την ακριβή διάρκεια της «αποστολής» της, εκτός και αν πρόκειται για κρατικό μυστικό…

Από πλευράς μου οφείλω να σημειώσω πως πράγματι δεν διαθέτω την προϋπηρεσία της Ζ. Μακρή σε τόσες «αποστολές» και όργανα της Βουλής. Για παράδειγμα δεν έτυχε να συμμετάσχω ποτέ σε εξεταστικές επιτροπές για εξοπλιστικά προγράμματα όπως αυτή για τους πυραύλους TOR- M1.

Κλείνοντας θα συμφωνήσω μαζί της πως για την υπόθεση της Ζ. Μακρή τον λόγο πλέον έχει η Βουλή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ