ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

Ανακοίνωση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ

πολυτεχνειο1H Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας τιμά την 41η επέτειο της μεγαλειώδους εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι τιμούν τους αγωνιστές της ηρωικής εξέγερσης που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά.

Ο Δημόσιος Τομέας αποτέλεσε το πρώτο θύμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Οι μειώσεις μισθών που φθάνουν το 50% και η ραγδαία μείωση του αριθμού των εργαζομένων, συνθέτουν την εικόνα υποβάθμισης των υπηρεσιών. Παράλληλα, η εφαρμογή της διαθεσιμότητας σε μια σειρά από νευραλγικούς τομείς (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Τοπική Αυτοδιοίκηση) οδήγησαν  σε διάλυση τα υπολείμματα του κοινωνικού κράτους, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στρέφονται στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να μην τεθούν στο κοινωνικό περιθώριο.

Το  επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου βασικό εργαλείο για την παραπέρα μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το νέο μισθολόγιο ,που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση.

Με την ίδια ένταση επιδιώκεται να προχωρήσουν οι 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων.

Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μια ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μια απλή επέτειος. Είναι μια ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν  στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία, που συνδιοργανώνουν  ο Δήμος Λαρισαίων και οι Φορείς του Νομού για να τιμήσουν τους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ