ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ: ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΜετά από 41 χρόνια το φωτεινό παράδειγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει. Τα συνθήματα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», «Κάτω η Χούντα», «Έξω οι ΗΠΑ» θυμίζουν τους αγώνες για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία.

Αγώνες και συνθήματα τα οποία είναι οδηγοί σήμερα που κάτω από τη σημαία των Μνημονίων και στο όνομα του τοκογλυφικού χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, τα δικαιώματα, οι κατακτήσεις και η αξιοπρέπεια του λαού μας πλήττονται βάναυσα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου κλόνισε τη Χούντα της 21ης Απριλίου και στάθηκε η αρχή του τέλους της. Θα μας θυμίζει ότι και στην πιο δύσκολη εποχή έχει νόημα και ηθική αξία να αγωνίζεσαι.

Σήμερα που η καταχνιά της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ σκεπάζει τη χώρα, το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι οδηγός. Μας καλεί σε «ενότητα και αγώνα» μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων  που αναδεικνύουν οι συλλογικές διαδικασίες και τα σωματεία, η δημοκρατία των συνελεύσεων. Δείχνουν το δρόμο σε μια κοινωνία που δεν παραδίνεται και δίνει μικρές και μεγάλες μάχες για να υπερασπιστεί τη ζωή της και να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο. Πρώτα και κύρια στη μαθητική και φοιτητική νεολαία, το αύριο αυτού του τόπου, που παλεύει ενάντια στην αντιεκπαιδευτική-αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης, η οποία φοβισμένη απαντά με κρατική καταστολή και φτηνή προπαγάνδα, με τα όπλα και την αλαζονεία της Χούντας.

Η φετινή επέτειος δεν είναι μια γιορτή, αλλά στιγμή αγώνα. Η θέση των εκπαιδευτικών είναι δίπλα στη νεολαία. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει στο δρόμο του Νοέμβρη τη μάχη για δημόσια δωρεάν παιδεία. Ενάντια στο νόμο για το δήθεν «νέο λύκειο», ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και την υποβάθμιση της τεχνικής παιδείας. Με εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ασφάλιση, παιδαγωγική και συνδικαλιστική ελευθερία. Κόντρα στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την προοπτική της απλήρωτης δουλειάς, την αξιολόγηση που υποβαθμίζει το σχολείο, χειραγωγεί και απολύει. Ενάντια στο σχολείο της υποχρηματοδότησης και της μιζέριας των χορηγών. Αυτός ο αγώνας είναι κομμάτι της πάλης όλης της κοινωνίας για ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για απελευθέρωση από χρέος και Μνημόνια.

Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ συμμετέχει στις τριήμερες εκδηλώσεις στην Κεντρική πλατεία και στην συγκέντρωση και πορεία της Δευτέρας 17/11 και ώρα 6 μμ στον ίδιο χώρο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com