ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ROMPOT«Η ρομποτική είναι μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη δραστηριότητα που δίνει τη να δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί στη δράση και να κατανοήσει με ευχάριστο τρόπο έννοιες των φυσικών επιστημών. Και οι διακρίσεις μαθητών της Λάρισας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό δείχνει ότι τα παιδιά κατάφεραν με επιτυχία να γίνουν δημιουργοί μέσα από τη μαθησιακή διαδικασία».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων η Περιφερειακή  Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υποδεχόμενοι στο γραφείο της τις δυο ομάδες μαθητών,  οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olymbiad-WRO).

Οι μαθητές που επισκέφθηκαν την κ. Ζιάκα ήταν αυτοί που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που διεξήχθη στις 28 Ιουνίου,  στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Περιστερίου. Η διάκρισή τους ανάμεσα σε 120 ομάδες από όλη την Ελλάδα τους δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουν με άλλες ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στην Ολυμπιακή Πόλη του Σότσι, στη Ρωσία, το τετραήμερο 20-23 Νοέμβριου 2014.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, οι μαθητές τόνισαν ότι με την Εκπαιδευτική Ρομποτική μαθαίνουν και διδάσκονται με έναν διασκεδαστικό τρόπο, από ένα ευρύ πεδίο μαθημάτων. Εκπαιδευτική Ρομποτική δεν σημαίνει μονάχα προγραμματισμός, αλλά και αλγοριθμική σκέψη, μηχανική, μαθηματικά, φυσική και τεχνολογία. Τα παιδιά αναφέρανε ότι με την Εκπαιδευτική Ρομποτική μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν σε ομάδες. Μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν  και να επιλύουν προβλήματα τα οποία θα τους παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού ή των ασκήσεων.

Το σημαντικό είναι ότι εφαρμόζουν άμεσα και σε πραγματικές συνθήκες αυτά τα οποία διδάσκονται. Η κ. Ζιάκα τους είπε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση υποστηρίζει και βοηθά ακόμη μια χρονιά τον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, γιατί πιστεύει ότι τους δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής και να αποτελέσουν τους αυριανούς πρωτοπόρους σε αυτό το αντικείμενο. Τέλος, τους ευχήθηκε να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες από την συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό  παγκοσμίου επιπέδου και να επιστρέψουν με ακόμη μια διάκριση στις αποσκευές τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ