Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΦΑΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

σαρχωσηςΜε αφορμή τη σημερινή επέτειο του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής:

«Συμπληρώνονται φέτος 41 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του λαού και ειδικά της σπουδάζουσας νεολαίας ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών και στις μνήμες μας έρχονται εκείνες οι στιγμές του έπους του λαού μας.

Σήμερα το κεντρικό μήνυμα της εξέγερσης και το λαϊκό αίτημα για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού η μνημονιακή συγκυβέρνηση άβουλος εκφραστής των επιταγών των δανειστών μας έχει οδηγήσει στη φτώχια και την εξαθλίωση μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, διαλύει κοινωνικές δομές, υποβαθμίζει επικίνδυνα τη δημόσια υγεία και παιδεία καταπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Ειδικά ο χώρος της αυτοδιοίκησης που υπηρετούμε δοκιμάζεται καθημερινά και χτυπιέται βάναυσα από αυτές τις πολιτικές.

Σήμερα ημέρα μνήμης του αγώνα του λαού και της νεολαίας το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Αποτελεί το φάρο για τους νέους αγώνες γα ένα καλύτερο αύριο, για ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, δημοκρατία.

Είναι χρέος όλων μας, τιμώντας τη μνήμη των νεκρών εκείνου του αγώνα, να παλέψουμε όλοι μαζί και να αντισταθούμε στον κυβερνητικό αυταρχισμό, στα μνημόνια και την καταστροφική λιτότητα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ