ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ

Μήνυμα της οργάνωσης Τυρνάβου του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜΣαράντα ένα χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική Χούντα, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της νεολαίας και του λαού για “ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” παραμένουν άκρως επίκαιρα.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών, η χώρα μας υποφέρει από τη φτώχεια, την ανέχεια και την κατεδάφιση όλων των δημοκρατικών και εργασιακών κατακτήσεων. Την εξαθλίωση της κοινωνίας τη συνοδεύουν η φίμωση της δημοκρατίας, ο αυταρχισμός της συγκυβέρνησης, οι απαγορεύσεις και η αστυνομοκρατία.

Η νεολαία σήμερα καταδικάζεται στην ανεργία, στην εργασιακή εκμετάλλευση και στη μετανάστευση. Η μνημονιακή κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στο μέλλον της, στερώντας της το δικαίωμα στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στο όνειρο.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμπληρώνει έναν συνολικό αγώνα για την ανατροπή της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης.

Τώρα είναι η ώρα για ένα λαϊκό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και της νεολαίας για να υπάρξει σύντομα μία νέα μέρα για τη χώρα με προοδευτική και δημοκρατική διέξοδο από την κρίση, με μία κυβέρνηση της Αριστεράς και τον ελληνικό λαό πρωτοπόρο σε μία νέα σελίδα δημοκρατικών κατακτήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ