ΑΝΑΣΤΑΤΗ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΜΕΧΡΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

FTRΟι δύο ισχυροί σεισμοί έγιναν λίγο μετά τη 1 π.μ. προκάλεσαν αναστάτωση σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, ενώ αισθητός έγινε σε περιοχές της Κρήτης μέχρι τα Ιωάννινα.

Οι δίδυμοι σεισμοί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή στη Μαλεσίνα και 28 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε όλη τη χώρα.

Οι δονήσεις ήταν ισχυρές 5,1 Ρίχτερ και εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθος, μόλις 20 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης, οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Οι κάτοικοι στην Αττική πετάχτηκαν ανάστατοι από τα κρεβάτια τους, ενώ και στην Χαλκίδα επικράτησε πανικός, με τους περισσότερους κατοίκους ακόμα και αυτή την ώρα να βρίσκονται στους δρόμους και σε πάρκα.

Κάτοικοι της Κρήτης, των Ιωαννίνων, της Λάρισας, της Λαμίας, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και πολλών άλλων μέσω των social media προσπαθούσαν να δουν ποιό είναι το επίκεντρο του σεισμού και το μέγεθός του.

Πέρα από το μεγάλο μέγεθος του σεισμού, αυτό που προκάλεσε μεγάλη αναταραχή είναι και η διάρκεια κυρίως του πρώτου σεισμού.

newsit.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ