Ν. ΜΑΖΙΩΤΗΣ: «Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ»

U67Την αλληλεγγύη του στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό εκφράζει ο Νίκος Μαζιώτης μέσα από νέο κείμενό του, από τις φυλακές Διαβατών, το οποίο αναρτήθηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα Indymedia.

Υπογράφοντας ως «Νίκος Μαζιώτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα» ο φυλακισμένος τρομοκράτης αναφέρεται στην απεργία πείνας που κάνει ο «αναρχικός Νίκος Ρωμανός» ο οποίος, όπως αναφέρει, «είναι από αυτούς, όπως και εμείς που εξεγερθήκαμε ενάντια στην εξουσία, ενάντια στον νόμο και στην τάξη που θέλει τους ανθρώπους ραγιάδες, υπηκόους και υποταγμένους».

Σύμφωνα με τον Μαζιώτη, ο Ρωμανός είναι, επίσης, «από αυτούς που γνωρίσαν τι σημαίνει “νόμος και τάξη” με τη δολοφονία του φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τα σκυλιά του κράτους Κορκωνέα και Σαραλιώτη».

Παράλληλα, στο κείμενό του ο Μαζιώτης στρέφεται εναντίον των φυλακών τύπου Γ΄ «με τις ειδικές συνθήκες κράτησης που προορίζονται πρωτίστως για τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές».

«Ο Νίκος Ρωμανός όπως και ο Ηρακλής Κωστάρης που κάνει απεργία πείνας για τον ίδιο λόγο είναι από τους δεκάδες πολίτικους κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ελληνικές φυλακές σε μια εποχή που η πολίτικη της κοινωνικής γενοκτονίας που επιβάλουν το κεφάλαιο και το κράτος με αφορμή την οικονομική κρίση συναρτάτε και με τη σκλήρυνση της καταστολής γενικότερα άλλα και ειδικά απέναντι στους κρατούμενους αγωνιστές πολλοί εκ των όποιον είναι μέλη ενόπλων επαναστατικών οργανώσεων ή κατηγορούνται για ένοπλο αγώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

Η νομοθέτηση για τις φυλακές τύπου Γ με τις ειδικές συνθήκες κράτησης που προορίζονται πρωτίστως για τους πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές εντάσσεται μέσα σε αυτά τα πλαίσια».

Σημειώνεται ότι ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Νίκος Ρωμανός πραγματοποιεί απεργία πείνας γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν του χορηγήθηκε η άδεια που δικαιούται προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα του ΤΕΙ όπου εισήχθη.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ