ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΤΗΣ 27ΧΡΟΝΗΣ

D36Πολίτης υπεράνω υποψίας, οικογενειάρχης, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας που όμως αναγκάστηκε να την κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων, αυτό είναι το προφίλ του 48χρονου για όλους όσοι τον γνώριζαν. Ωστόσο, αυτά τα οικονομικά προβλήματα ίσως τον οδήγησαν να σχεδιάσει και να εκτελέσει την απαγωγή της 27χρονης ανηψιάς του ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης, εφοπλιστή Γιώργου Καϋμενάκη.

«Προέρχεται από μια πολύ καλή οικογένεια, η κόρη του είναι στη Γερμανία με υποτροφία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Φιλοσοφική με άριστα, ενώ και ο γιος του έχει την ίδια πορεία. Πέρσι του έσπασαν ένα φορτηγό και του πήραν όλα τα εργαλεία, μια ζημιά της τάξης των 5.000-6.000 ευρώ, δεν πήρε κάτι από την ασφάλεια. πρέπει να έφτασε σε απόγνωση» δήλωσε συγγενής του 48χρονου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.

Στην κατάθεσή του ο 48χρονος παραδέχθηκε: «Τα οικονομικά μου είναι χάλια. Εκεί που δούλευα ερχόταν κάποιες φορές ο πατέρας της κοπέλας γιατί το αφεντικό μου ήταν φίλος του. Άκουσα μια μέρα ότι ήταν γαμπρός παράγοντα του ποδοσφαίρου. Έμαθα πώς λένε την κοπέλα και μπήκα στο Facebook για να μάθω περισσότερα. Μετά είπα το σχέδιο στο φίλο μου, τον 53χρονο», ενώ ο 53χρονος συνεργός του υπογράμμισε στην κατάθεσή του: «Εγώ ήμουν απλά ο συνεργός. Όλα τα σκέφτηκε ο 48χρονος. Το βράδυ της απαγωγής ήμουν εκεί, όμως όταν πήγαμε την κοπέλα στη Λούτσα, εγώ έφυγα και δεν ξαναπήγα. Την 27χρονη τη φύλαγε μόνιμα ο Αλέκος, που μένει μόνιμα στην Αλβανία και πηγαινοέρχεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνεργός του 48χρονου, ο 53χρονος, ήταν επίσης πρόσωπο υπεράνω υποψίας, καθώς στο παρελθόν (2000) διετέλεσε αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στο δήμο Μενιδίου.

Στο υπόγειο της μονοκατοικίας κρατούσαν οι απαγωγείς φυλακισμένη για δέκα ημέρες την 27χρονη φοιτήτρια. Την είχαν κλεισμένη σε δωμάτιο στην πίσω πλευρά του σπιτιού, το οποίο δεν είχε παράθυρα, έτσι δεν άκουγε καθαρά τους ήχους από τα αεροπλάνα που προσγειώνονταν και απογειώνονταν από το αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος.

«Οι δράστες μού συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά, μου έλεγαν ότι θα μπορούσαν να είχαν απαγάγει πολύ εύκολα ένα από τα παιδιά του θείου μου, που δεν είχαν καμία ασφάλεια, αλλά ήταν ανήλικα και δεν ήθελαν να τα τρομάξουν» είπε η 27χρονη στην κατάθεσή της.

Σημαντικά ήταν τα στοιχεία που έδωσε η κοπέλα, όταν την απελευθέρωσαν. Όπως είπε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, έκανε κάποιες κινήσεις κουνώντας δεξιά και αριστερά το κεφάλι της και επειδή της είχαν φορέσει μια μάσκα, η μάσκα μετακινήθηκε και έβλεπε από το ένα της μάτι τη διαδρομή που ακολουθούσαν. Όπως είπε, μέσω της λεωφόρου Σπάτων, της λεωφόρου Λαυρίου, της Κλεισθένους και στη συνέχεια αφού πέρασαν μέσα από το Χαλάνδρι ανέβηκαν στα Τουρκοβούνια, διέσχισαν τον περιφερειακό του Γαλατσίου και την άφησαν στην Άνω Κυψέλη, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της.

Η κοπέλα όταν αντίκρισε τον 48χρονο απαγωγέα, τον αναγνώρισε και έπαθε σοκ, ενώ τον 53χρονο δεν τον αναγνώρισε.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ