ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΟΣΜΟΣ»

Ο πρώην δήμαρχος χαρακτήρισε ατυχή τα δημοσιεύματα του γραφείου Τύπου του δήμου σε βάρος του Κ. Τόλη

τζανακουληςΜετά από δήλωση του πρώην δημάρχου Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη περί ατυχών δημοσιευμάτων του γραφείου Τύπου του δήμου σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Κόσμος» της Λάρισας Κ. Τόλη, ο κ. Τόλης συμφώνησε να αποσύρει τη μήνυση για απλή δυσφήμιση δια του Τύπου και μη, βάζοντας έτσι τέλος σε μία δικαστική διαμάχη, αλλά και απαλλάσσοντας ουσιαστικά τον πρώην δήμαρχο από την καταδίκη σε φυλάκιση 12 μηνών που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του κ. Τόλη, αφού η συμφωνία μεταξύ των διαδίκων καλύπτει και τη συγκεκριμένη υπόθεση ενόψει της εκδίκασής της στο εφετείο τον Ιανουάριο του 2015.

Για να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη υπήρξε το πρωί συμφωνία μεταξύ τωνδύο πλευρών που κατέληξαν στο παρακάτω κείμενο που αναγνώστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία που είχε διακοπεί πριν από λίγες μέρες.

Το κείμενο που αναγνώστηκε έχει ως εξής:

«Σε τι αφορά δημοσιεύματα – δελτία Τύπου, του γραφείου Τύπου του δήμου Λαρισαίων, τα οποία έλαβανχώρα το Μάρτιο του 2013 και αφορούσαν το πρόσωπο του κ. Κ. Τόλη εκδότη και δημοσιογράφου της εφημερίδας «Κόσμος», ο κ. Κ. Τζανακούλης, τότε δήμαρχος δηλώνει ότι ήταν ατυχή.

Ομοίως ο κ. Τόλης δηλώνει ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Κόσμος» που αφορούσαν το πρόσωπο του τότε δημάρχου Λαρισαίων και το δήμο που εκπροσωπούσε ήταν αιχμηρά και έγιναν από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, παρουσία των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής κ.κ. Κ. Μιχαλόπουλου και Λ/ Κουμπούρα, οι διάδικοι συμφώνησαν για την ανάκληση της παρούσας έγκλισης και δηλώνουν ότι παραιτούνται και δεν διατηρούν οποιαδήποτε ποινική και αστική αξίωση σχετικά με τα επίδικα δημοσιεύματα, ούτε και καμία άλλη (αστική ή ποινική) αξίωση, αφορούσα οποιοδήποτε συκοφαντικό ή δυσφημιστικό γεγονός ή άλλο που ενέχει προσβολή προσωπικότητας.

Εξαιρείται ρητώς η αστική υπόθεση του κ. Τόλη που εκκρεμεί ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων για τις μη καταχωρούμενες δημοσιεύσεις του δήμου Λαρισαίων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ