ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

εκπαιδευτικοςΕκδήλωση με θέμα “Η δημόσια δωρεάν παιδεία συρρικνώνεται, διεκδικούμε μόρφωση και δουλειά για όλους”, διοργανώνει η επιτροπή αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα του νομού Λάρισας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Σε ανακοίνωση κάλεσμα οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα αναφέρουν:

“Παιδεία: Δημόσιο αγαθό που υποβαθμίζετε διαρκώς. Οι συνεχείς περικοπές των δαπανών για την εκπαίδευση κάνουν δύσκολη την κάλυψη ακόμα και των πιο βασικών αναγκών των σχολείων. Παράλληλα, η μόνιμη και σταθερή εργασία αμφισβητείται και βάλλεται. Το καλοκαίρι του 2013 περίπου 2.500 συνάδελφοι της τεχνικής εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και 51 ειδικότητες καταργήθηκαν, ανοίγοντας ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Χιλιάδες παιδιά στερήθηκαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν τον κλάδο που επιθυμούσαν. Το τοπίο συμπληρώνεται από την τακτική των μηδαμινών διορισμών στην εκπαίδευση, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Επίσης η προώθηση της λεγόμενης «αξιολόγησης» στην εκπαίδευση, έχει διπλό στόχο: Από τη μια τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών και να ανοίγει το δρόμο για απολύσεις και διάλυση των εργασιακών σχέσεων συνολικά και, από την άλλη, την επιβολή κλίματος αυταρχισμού  στα σχολεία.

Η κυβέρνηση με το νέο σύστημα Νέο Λύκειο (τράπεζα θεμάτων- Μαθητεία)  επιδιώκει να διαμορφώσει για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών μια γενιά μειωμένων προσδοκιών και μέσα από τις εξετάσεις να τα ωθήσει κατά χιλιάδες έξω από το Λύκειο, στην πρώιμη κατάρτιση και την υποαμειβόμενη εργασία.

Απαιτούμε: Ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν, που θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και θα εξασφαλίζει σε αυτά την αναγκαία μορφωτική υποδομή χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

«Μόρφωση και Δουλειά για Όλους»”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ