ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ “ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ” ΠΑΡΚΟ

ΠΑΡΚΟΣε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 5ο-7ο Νηπιαγωγεία και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου,  μεταξύ του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Τσιόπα, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σουρλατζή και της Δ/ντριας περιβάλλοντος κ. Γιουβρή, με τις διευθύνσεις των σχολείων, το διδακτικό προσωπικό και εκπροσώπους των γονέων, εκφράσθηκε η επιθυμία  των σχολείων να «υιοθετήσουν» το πάρκο του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται δίπλα από το σχολείο.

Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι του Δήμου χαιρέτισαν την πρωτοβουλία των σχολείων  αποδέχθηκαν την πρόταση τους και  οι δύο πλευρές καθόρισαν το πλαίσιο συνεργασίας. Έτσι δάσκαλοι, μαθητές και γονείς αναλαμβάνουν την υποχρέωση  του εξωραϊσμού του πάρκου, της καθαριότητας του (σκούπισμα, μάζεμα φύλλων, μάζεμα χαρτιών κ.α.), της συντήρησης των ξύλινων κατασκευών που βρίσκονται στο πάρκο (παγκάκια), της τοποθέτησης καλαίσθητων ενημερωτικών πινακίδων που θα κατασκευάσουν οι μαθητές καθώς  και τον εμπλουτισμό του πάρκου με φυτά,  σε συνεργασία πάντα  με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν χαρακτήρα αμιγώς παιδαγωγικό και δεν αντικαθιστούν ενέργειες καθαριότητας και συντήρησης πρασίνου, οι οποίες θα συνεχίσουν να παρέχονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου. Στόχος της προσπάθειας αυτής των μαθητών είναι η συμβολή τους στα δρώμενα της πόλης, η ευαισθητοποίηση τους στα προβλήματα του τόπου που ζουν και μεγαλώνουν, συμβάλλοντας στη βελτίωση της  ποιότητας ζωής  και του περιβάλλοντος, καθιστώντας τους  έτσι μελλοντικούς ενεργούς πολίτες. Μια προσπάθεια από τη νέα γενιά που αξίζει να στηρίξουμε όλοι. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ