ΈΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

1355068143Έκτακτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στις  19:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Θα προβληθεί η ταινία του Γάλλου “Χίτσκοκ” Κλοντ Σαμπρόλ “Η τελετή” σε σενάριο του ίδιου και της Καρολίν Ελιατσέφ βασισμένο στο  μυθιστόρημα της Ρουθ Ρέντελ “Τυφλή ετυμηγορία”.

Πρωταγωνιστούν:Ιζαμπέλ Ιπέρ, Σαντρίν Μπονέρ, Ζαν Πιερ Κασέλ, Ζακλίν Μπισέ

Υπόθεση

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό στο σταθμό του Σαν Μαλό. Η κυρία Λελιέβρ έχει έρθει να αναζητήσει τη Σοφί, μια πολύ καλή στη δουλειά της κοπέλα που έχει προσλάβει για να αναλάβει τη φροντίδα της οικογενειακής τους εστίας. Όλοι είναι ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που προσφέρει η Σοφί, αλλά κι εκείνη δεν δυσανασχετεί με τίποτα. Άραγε αυτό που την κάνει να φαίνεται κάπως παράξενη είναι το ότι δεν εκδηλώνει τα όποια αισθήματά της; Η Σοφί δίνει την ευκαιρία στη Ζαν, την περίεργη και ξεδιάντροπη ταχυδρόμο του χωριού, να μπει μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Τα καλά κρυμμένα μυστικά που κρατούν οι δύο νεαρές γυναίκες θα τις φέρουν πολύ κοντά τη μία με την άλλη. Στην αρχή θα γίνουν φίλες και στη συνέχεια σύμμαχοι. Ποια μυστικά, για ποια συμμαχία; Η οικογένεια Λελιέβρ θα προχωρήσει στην έρευνα χωρίς να το ξέρει, χωρίς να το θέλει.

*Οι ηρωίδες του Κλοντ Σαμπρόλ στην ταινία «Η τελετή» κρύβουν μέσα τους μια συσσωρευμένη καταπίεση, που αρχικά φέρνει τη μια κοντά στην άλλη και στη συνέχεια τις κάνει συνένοχες. Αλλά και τα θύματά τους πληρώνουν το τίμημα της κοινωνικής τους ανωτερότητας. Γιατί κατά τον σκηνοθέτη… καθένας είναι άξιος της μοίρας του και της κοινωνικής του τάξης.

Γαλλία. 1995. Έγχρωμη. Διάρκεια: 111΄.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ