ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

ροντουΤην άμεση πραγματοποίηση ελέγχων ποιότητας στο πόσιμο νερό του δήμου Τυρνάβου με αφορμή δημοσίευμα περί μόλυνσης του Τιταρήσιου, ζητά με επιστολή του προς τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ Π. Σαρχώση, ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης. Στην επιστολή του αναφέρει:

“Το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του κ. Δημ. Βάλλα, στην έγκριτη εφημερίδα “Ελευθερία”, στις 18/11/2014, αναφορικά με τη μόλυνση του Τιταρησίου (Ξηριά) ποταμού σε σημεία μεταξύ Πραιτωρίου και Αμουρίου, έχει εμβάλει τους κατοίκους του Τυρνάβου σε μεγάλη ανησυχία.

Ως γνωστόν, ο Τιταρήσιος αποτελεί τον κυρίαρχο υδροφορέα του τόπου μας, γεγονός που αναπόφευκτα επηρεάζει κάθε δράση σχετιζόμενη με την ύδρευση ή άρδευση στην περιοχή μας. Οτιδήποτε συμβαίνει στον Ξηριά αντανακλάται στον υδροφόρο ορίζοντα και περνά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη ζωή του κάθε δημότη. Συνεπώς, ο προκληθείς από το δημοσίευμα θόρυβος πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑ  Τυρνάβου. Ο χειρισμός, μάλιστα, του θέματος είναι ανάγκη να εκδιπλωθεί επί τριών επιπέδων.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, η ΔΕΥΑ Τυρνάβου είναι υποχρεωμένη να προβεί τάχιστα σε εργαστηριακούς ελέγχους του προς ύδρευση νερού, προκειμένου να ελεγχθεί και πιστοποιηθεί υπεύθυνα η ποιότητα του πόσιμου ύδατος, ώστε να καταλαγιάσουν και οι εύλογες ανησυχίες των δημοτών.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, είναι ορθό να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του θέματος, για να τονισθεί η σοβαρότητα και το επείγον της κατάστασης και για να ξεκινήσουν διαδικασίες συνέργειας με το Δήμο Ελασσόνας και το Δήμο Λάρισας προς αντιμετώπιση του προβλήματος από κοινού.

Και, τέλος, σε ένα τρίτο επίπεδο, πρέπει να ‘’ενοχληθούν’’ η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να πράξουν τα δέοντα από τη δική τους πλευρά.

Το ανακύψαν ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και η παραμικρή αδράνεια θα είναι καταδικαστέα. Όταν τίθενται ζητήματα υγείας και ποιότητας ζωής των πολιτών κανείς δεν μπορεί να κωφεύει στις εκκλήσεις άμεσης δράσης για την άρση των προβλημάτων. Ελπίζουμε ότι στις δικές μας εκκλήσεις δεν θα κωφεύσει η νέα Δημοτική Αρχή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ