ΜΑΘΗΜΑΤΑ MANAGEMENT ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ

Y41Tέσσερα πολύ χρήσιμα μαθήματα management, που όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν, προκύπτουν από  τις παρακάτω αστείες, αλλά γεμάτες νοήματα, ιστορίες:

Μάθημα 1ο

Ενας άνδρας μπαίνει στο μπάνιο τη στιγμή που η γυναίκα του βγαίνει από το ντους και χτυπάει το κουδούνι της πόρτας. Η σύζυγός τυλίγεται γρήγορα με μία πετσέτα και πάει να ανοίξει. Στο κατώφλι βρίσκεται ο γείτονας, Μπομπ, ο οποίος της λέει: “Θα σου δώσω 800 δολ. εάν ρίξεις την πετσέτα”. Υστερα από μερικά δευτερόλεπτα σκέψης, η γυναίκα ρίχνει την πετσέτα και μένει γυμνή. Εκείνος της δίνει τα 800 δολ. και φεύγει. Αφού τυλιχθεί και πάλι  με την πετσέτα, μπαίνει στο μπάνιο, όπου ο άνδρας της τη ρωτάει ποιος ήταν. Εκείνη απαντάει “ο γείτονας μας ο Μπομπ”. “Υπέροχα”, λέει αυτός. “Ελπίζω να σου έδωσε τα 800 δολάρια που μου χρώσταγε”.

Ηθικό δίδαγμα: Εάν μοιραστείς σημαντικές πληροφορίες, που αφορούν πίστωση και ρίσκα, με τους μετόχους σου εγκαίρως, ίσως καταφέρεις να αποφύγεις περιττή έκθεση.

Μάθημα 2ο

Ενα παπάς προσφέρεται να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του μία καλόγρια. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, εκείνη σταυρώνει τα πόδια, αφήνοντας να φανεί μέσα από το ράσο το πόδι της. Ο παπάς μόλις που δεν τρακάρει… Απλώνει το χέρι του διστακτικά στο πόδι της. Η καλόγρια αντιδρά: “Πάτερ, θυμάστε το ψαλμό 129;”

Ο παπάς μαζεύει το χέρι του, αλλά αλλάζοντας ταχύτητα το απλώνει ξανά. Η καλόγρια επαναλαμβάνει: “Πάτερ, θυμάστε το ψαλμό 129;”

Ο παπάς απολογείται: “Συγνώμη αδελφή, αλλά η σάρκα είναι αδύναμη”.

Αφού αφήνει την καλόγρια στο μοναστήρι, ο παπάς φθάνει στην εκκλησία και τρέχει γρήγορα να διαβάσει το ψαλμό 129, ο οποίος έλεγε: “ Προχώρα και ζήτησε περαπάνω, μέχρι να βρεις τη δόξα”.

Ηθικό δίδαγμα: Εάν δεν είσαι καλά ενημερώμενος όσον αφορά στο αντικείμενο της δουλειάς σου, μπορεί να χάσεις μία ευκαιρία.

Μάθημα 3ο

Ενας αντιπρόσωπος πωλήσεων, ένας διοικητικός υπάλληλος και ο διευθυντής τους πάνε για φαγητό όταν βρίσκουν ένα λυχνάρι στο δρόμο. Το τρίβουν και βγαίνει ένα τζίνι, το οποίο λέει: “Θα εκπληρώσω από μία ευχή στον καθένα”.

“Εγώ πρώτος, εγώ πρώτος”, φωνάζει ο υπάλληλος. “Θα ήθελα να είμαι στις Μπαχάμες, να οδηγώ ένα γιοτ και να μη δίνω δεκάρα για τον υπόλοιπο κόσμο”. “Εγινε”, λέει το τζίνι.

“Εγώ μετά, εγώ μετά”, φωνάζει ο αντιπρόσωπος πωλήσεων. “Θα ήθελα να είμαι στη Χαβάη, να ξαπλώνω στην παραλία με την προσωπική μασέζ μου, να πίνω όλη την ημέρα Pina Colada και να έχω δίπλα μου τη γυναίκα της ζωής μου”. “Εγινε”, λέει το τζίνι.

Ερχεται και η σειρά του διευθυντή. “Θέλω και τους δύο πίσω στο γραφείο μετά το φαγητό”.

Ηθικό δίδαγμα: Αφηνε πάντα το διευθυντή σου να έχει τον πρώτο λόγο.

Μάθημα 4ο

Ενας αετός καθόταν σε ένα δέντρο, χωρίς να κάνει τίποτα. Ενας μικρός λαγός τον βλέπει και λέει: “Μπορώ να κάτσω κι εγώ όπως εσύ και να μην κάνω τίποτα;”. Ο αετός απάντησε: “Φυσικά, γιατί όχι;”. Ετσι, ο λαγός κάθησε κάτω από τον αετό και ξεκουραζόταν. Ξαφνικά, εμφανίστηκε μία αλεπού, του επιτέθηκε και τον έφαγε.

Ηθικό δίδαγμα: Για να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτα, πρέπει να βρίσκεται πολύ, πολύ ψηλά…

newmoney.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ