ΞΕΚΙΝΑ Η ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ipografi simvasis astiki anaplasi1Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Βενιζέλου και των οδών Σκυλοσόφου, Αγίου Αχίλλειου, Μητροπολίτη Αρσενίου, την ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου και την ανάπλαση τμημάτων των οδών Κένταυρων, Μανωλάκη, Μελετίου και Πολυκάρπου με επιστρώσεις από ψυχρά και φωτοκαταλυτικά υλικά, κατασκευή δικτύου σκίασης, στοιχεία νερού, νέο φωτισμός και αστικό εξοπλισμό, εναλλάκτες αέρα, φωτοβολταικό σύστημα και φυτεύσεις, περιλαμβάνει η σύμβαση του έργου «Βιοκλιματική ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας», που υπεγράφη από το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τους αναδόχους του έργου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ανάπλαση της περιοχής αλλά και την συνολική εικόνα του έργου. Η αστική περιοχή υλοποίησης του έργου καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 26.000 μ2, ενώ το εμβαδόν των προς ανάπλαση κοινόχρηστων υπαίθριων δημόσιων χώρων είναι 15.865,00 μ2.

Το έργο, αποσκοπεί:

στην μορφολογική και λειτουργική ολοκλήρωση  της ενοποίησης του πολεοδομικού ιστού του κέντρου της πόλης και στην σύνδεση του με το αρχαίο θέατρο, τον Πηνειό και το πάρκο Αλκαζάρ.

στην αναστροφή του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και στην βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής

στην αναστροφή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του αστικού χώρου και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος

στην αειφόρο ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Το έργο, που έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή  εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «01 – Προστασία ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος – Αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής – Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΕΠΠΕΡΑΑ / ΕΣΠΑ 2007-2013).

Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία «Θέτις Α.Τ.Ε. – Θαλής Α.Τ.Ε. – Δωρικής Α.Τ.Ε.» και το κόστος του έργου, που θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα  ανέρχεται στα 4.232.860,88 €

Η μελέτη εκπονήθηκε από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων ενώ από τις ίδιες υπηρεσίες θα γίνει και η επίβλεψη Έργου:

– Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Διευθύντρια: Ευαγγελία Γιοβρή Αρχιτέκτων Μηχανικός

Προϊστάμενος Τμ. Έργων-Υποστήριξης Δήμων: Χρήστος Ντάγιας Πολιτικός Μηχανικός

Παπαιωάννου Αστέριος Πολιτικός Μηχανικός

Μάγκου Ελένη Αρχιτέκτων Μηχανικός

Προϊστάμενος Τμήματος Η/Μ Έργων: Δημήτριος Χατζίκος Ηλεκτρολόγος Τ.Ε.

Πνευματικός Ηλία Ηλεκτρολόγος  ΤΕ

– Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών

Διευθυντής: Παπαδόπουλος Χαράλαμπος Γεωπόνος

Νικόλαος Μήτσου Δασολόγος

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ