ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΤΟ 4ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

kar1Ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος υποδέχτηκε εγκάρδια αντιπροσωπεία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν το 4ο Καραγκούνικο Αντάμωμα και το 4ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο τα οποία θα πραγματοποιηθούν στον ιστορικό Δήμο Κιλελέρ, ο οποίος σε ειδική τελετή παρέλαβε από το Δήμαρχο Φαρσάλων  κ. Άρη Καραχάλιο τη σημαία της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων δια του τ. Αντιδημάρχου Πολιτισμού Φάνη Νανούλη, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη σηματοδοτώντας τη συνέχεια της Δημοτικής Αρχής, γεγονός που τόνισε επανειλημμένα και ο Δήμαρχος Αθανάσιος Νασιακόπουλος.

Ο νέος Δήμαρχος ενημερώθηκε κατ’ αρχάς για τους σκοπούς και στόχους της Αμφικτιονίας των Θεσσαλών Καραγκούνηδων, για τη μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων Ανταμωμάτων και Συνεδρίων, αλλά και για τις εκδόσεις των δυο πολύτιμων τόμων των πρακτικών μέσα από τους οποίους ξεδιπλώνονται πτυχές της ιστορίας των κατοίκων της πεδινής Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια έγινε μια κατ’ αρχήν συζήτηση για το 4ο Αντάμωμα και το 4ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο. Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει νέα συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν ο ακριβής χρόνος πραγματοποίησης και άλλα οργανωτικά θέματα.

Η αντιπροσωπία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Φιρφιρή, την Α΄ Γραμματέα κα Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Παπαπολύκαρπο, το ισόβιο μέλος κ. Θωμά Στυλόπουλο, το αιρετό μέλος κ. Μπάμπη Γκιουλέκα, τις υπεύθυνες των Επιτροπών Οικιστικής Ζωής και Παραδοσιακής Καραγκούνικης Ενδυμασίας, αντίστοιχα, κα Πιπίτσα – Τσιώνα και κα Μαίρη Μπάλλα και το  δόκιμο μέλος κ. Νίκο Κουφογιάννη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ