ΠΕΘΑΝΕ Η ΠΙΟ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΣΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η πλουσιότερη γυναίκα της Ισπανίας, η δούκισσα της Άλμπα, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στη Σεβίλλη.

745Η Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart είχε περισσότερους τίτλους από οποιονδήποτε άλλο αριστοκράτη στον κόσμο. Οι γονείς της της έδωσαν πολλά ονόματα, αλλά εκείνη προτίμησε το Cayetana.

Σύμφωνα με το BBC:

“Η κατσαρομάλλα εκκεντρική αριστοκράτισσα ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της Ισπανίας, της οποίας τα καμώματα γέμιζαν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά της χώρας της και απασχολούσαν τους τηλεθεατές ακόμη και κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής της.

“Περιγράφεται ως «αντάρτισσα ευγενής», «που απέρριψε τις συμβάσεις και ακολούθησε τη δική της πορεία στη ζωή, ακολουθώντας το πάθος της για το φλαμένκο και, ως προστάτης των τεχνών, συγκεντρώνοντας μια ιδιωτική συλλογή από αριστουργήματα που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη.

“Ο πληθωρικός χαρακτήρας της, μαζί με την τσιριχτή φωνή της και το επιδεικτικό ντύσιμό της, καθήλωσαν τους Ισπανούς για 88 χρόνια.

744“Απέρριψε αίτημα του Πικάσο να γίνει μούσα του, και συγκλόνισε την κοινή γνώμη όταν το 1978 παντρεύτηκε τον εξομολογητή της, ένα Ιησουίτη ιερέα, έξι χρόνια μετά το θάνατο του πρώτου της συζύγου της με τον οποίο είχε έξι παιδιά.

“Αλλά ήταν ο τρίτος γάμος της με έναν δημόσιο υπάλληλο, 25 χρόνια μικρότερό της το 2011, που προκάλεσε ένα ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο. Ήταν ένας γάμος που βρήκε αντίθετα τα παιδιά της, καθώς και τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, αλλά οι Ισπανοί το είδαν ως ένα πολύχρωμο δράμα. ”

Η δούκισσα είχε πάρα πολλούς τίτλους, όπως 14 φορές Ισπανίδα  grandee, 5 φορές δούκισσα, μια φορά κόμισσα-δούκισσα, 18 φορές μαρκησία, 18 φορές κόμισσα και μία φορά υποκόμισσα.

«Οι πολλοί τίτλοι προέρχονταν από τους περίπλοκους συνδυασμούς εθνικοτήτων και γάμων συνυφασμένων με την καταγωγή της.”

Το Bloomberg αναφέρει πως στην κληρονομιά της περιλαμβάνονται και έργα ζωγραφικής του Γκόγια, του Ελ Greco και του Ρούμπενς. Ο πλούτος της οικογένειας είχε εκτιμηθεί το 2013 να είναι σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ