ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ( SCHOOL BULLYING)

εκφοβισμοςΗ δεύτερη κινηματογραφική δράση  « Σινεμά και Εκπαίδευση» που διοργανώνεται από το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, αφορά στο μεγάλο σύγχρονο πρόβλημα  αυτό του Σχολικού εκφοβισμού  και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ο σχολικός εκφοβισμός, ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο), με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Σε ένα σχολείο λοιπόν που από χώρος μάθησης και επικοινωνίας, μετατρέπεται σε χώρο βίας και αναστάτωσης κανένας δε μπορεί να μένει απαθής.

Με αφετηρία και ερέθισμα την ομώνυμη ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη Josetxo San Mateo bullying,  η δράση θα περιλαμβάνει:  Προβολή της ταινίας, Εισήγηση για το σχολικό εκφοβισμό από τον εκπαιδευτικό και κριτικό κινηματογράφου κ. Νίκο Αρτινό και την ψυχολόγο κ. Ολυμπία Καλαμπαλίκη και Συζήτηση – Προτάσεις – Σχετική φιλμογραφία και βιβλιογραφία και συμπεράσματα.

Η δράση απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς- γονείς, αλλά και μαθητές.

Δηλώσεις συμμετοχής :  seminaria@outlook.com   ή στο τηλέφωνο: 6906776828

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ