ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

απεργίαH E.Γ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας καλεί όλους τους εργαζόμενους  να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία  την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 ,καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου. Σε ανακοίνωση της γραμματείας ενόψει της απεργίας αναφέρονται τα εξής:

“Η Κυβέρνηση εμμένει  στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας. Η ανεργία, η φτώχεια, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η φορολογική λεηλασία,  το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και ο περιορισμός των συλλογικών δικαιωμάτων μας γυρίζουν σε προηγούμενες εποχές.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η πολιτική της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου, βασικό εργαλείο για την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το «νέο μισθολόγιο».

Βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης των 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς και η επιδίωξη για χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, την ώρα που η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα απειλεί με νέα εκτόξευση της ανεργίας.

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα της απεργίας στον πάγο. Προαπαιτούμενο για την επικράτηση της βίαιης αναδιανομής των εισοδημάτων, όπως αυτή υλοποιείται με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, είναι η εξουδετέρωση της συλλογικής έκφρασης και δράσης των εργαζομένων. Αυτή επιχειρείται μέσω της συστηματικής συκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος, Πρόκειται για το προοίμιο εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που αποσκοπεί στο δραστικό περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε:

o   Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.

o   Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.

o   Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.

o   Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

o   Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.

Η Γενική Απεργία αποτελεί σταθμό στο πρόγραμμα πολύμορφων παρατεταμένων κινητοποιήσεων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ