ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα λειτουργήσει το 2016

αχελώοςΚατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας, που αξιοποιεί τα νερά του Αχελώου για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας και τα επαναφέρει στη φυσική κοίτη του ποταμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υδροηλεκτρικό έργο θα παράγει κάθε χρόνο 360 γιγαβατώρες. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, η μελέτη εκπονήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τα πρόσφατα εγκριθέντα Σχέδια Διαχείρισης των Υδατικών Διαμερισμάτων Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας και πρόκειται άμεσα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις του, αναφέρει πως το έργο αυτό αντιστοιχεί με το 10% της συνολικής παραγόμενης υδροηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. “Θυμίζω πως για το έργο της Μεσοχώρας έχουν ήδη στο παρελθόν επενδυθεί 283 εκατομμύρια ευρώ και για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ. Το ΥΠΕΚΑ με τις ενέργειες του προωθεί αποφασιστικά την ολοκλήρωση και λειτουργία ενός έργου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα συμβάλλει στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και μάλιστα με ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, συμβάλλοντας παράλληλα στους στόχους που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Διεθνή Κοινότητα για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα”.

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 2016

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία του περιφερειάρχη τέθηκε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με το οποίο το υδροηλεκτρικό θα λειτουργήσει το 2016. Για να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com πατήστε ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com